fbpx

Чугунов: Почетак радова на Јужном току у Србији од лета

0
(0)

Ове године пројекат Јужни ток у Србији прелази у активну фазу реализације, и почетак основних грађевинско-монтажних радова очекује се крајем другог квартала 2014. године у складу са усвојеним динамичким планом, изјавио је данас руководилац Департмана за управљање пројектима у Гаспрому, Леонид Чугунов.

Говорећи о значају Јужног тока за Србију, Чугунов је подсетио да се од 24. новембра 2013. у пуном јеку изводе припремни радови, завршава се процес регулисања права на земљиште за приоритетну деоницу изградње и врши се државна техничка контрола пројектне документације.

„У процесу пројектовања и дефинисања кључних техничких параметара Јужног тока ми смо посебно водили рачуна о питањима еколошке безбедности и минимализације утицаја на животну средину. Намеравамо да користимо најсавременију технологију уз поштовање најстрожих еколошких захтева“, рекао је Чугунов, наводи се у саопштењу.

Поводом почетка почетка „СЕХА Гаспром Соутх Стреам рукометне лиге“ у Новом Саду, Чугунов је рекао да му је драго што је уз подршку Гаспрома омогућено одржавање финала ове лиге.

„Подршком спорту, а посебно рукомету, ми промовишемо вредности као што су пријатељство, толеранција, једнаке могућности за све и, наравно, здрав начин живота“, казао је представник Гаспрома.

Чугунов је изразио уверење не само да ће овај догађај постати празник за навијаче, већ да ће и допринети даљем развоју тог спорта на регионалном нивоу.
„Ми планирамо да убудуће активно учествујемо у развоју друштвене сфере, подржавајући пројекте од друштвеног значаја“, највио је он.

 

Танјуг

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Срби са севера Косова прете барикадама

0 (0) Представници општина са севера Косова, које су претежно насељене Србима, запретили су да …

Покрет за Вулинов џеп

0 (0) Трагајући за разлозима због којих надлежне државне институције одбијају разговор о социјалном статусу …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *