fbpx

Покрет за Вулинов џеп

0
(0)

Трагајући за разлозима због којих надлежне државне институције одбијају разговор о социјалном статусу ратних ветерана, ратних војних инвалида и чланова породица палих бораца, председник Покрета ветерана Србије, Жељко Васиљевић, састао се са групом чланова странке Покрет социјалиста коју предводи Вучићев министар Александар Вулин, а они су „отворили душу“ и испричали све о његовим пљачкама, преварама и развратништву које већ годинама чини заједно са својим компањоном, сада државним секретаром Драганом Поповићем.

Покушавајући да разумем одбијање министра Вулина да одговори на захтеве ратних ветерана, ратних војних инвалида и чланова породица палих бораца, никако нисам могао да дођем до исправног и логичног закључка зашто је то тако, све до недавно, када сам, на њихов захтев, разговарао са неколико високо рангираних чланова странке Покрет социјалиста. Ти људи, који су искрени родољуби и заинтересовани за бољу будућност Србије и њеног народа, испричали су ми такве грозоте о разврату и блуду у врху овог политичког предузећа, да то никако није могао да постане део овог текста, јер ни читаоци навикнути на свакојаке гнусобе властодржаца. Говорили су, спомињући конкретна имена, како се у тој странци напредује на основу кршења закона, чињења нечасних радњи, уништавајући државу и народ и помажући у задовољавању најбизарнијих захтева и задовољстава.

С обзиром да се ради о више лица из врха странке, према сведочењу њихових чланова, поставља се питање да ли су нам потребне овакве странке, без икакве подршке народа а са великим уделом у вршењу власти. Наиме, Покрет социјалиста веома подсећа на некадашњи ЈУЛ, и по чланству и нарочито руководству, али још више по начину на који раде, искључиво у сопственом интересу.

Вучић ће ускоро скупо да плати своје симпатије према овој странчици и њеном лидеру Вулину али, платиће и Српска напредна странка чије чланство јавно ћути о томе, а у кулоарима говори најгоре ствари о Покрету социјалиста и Вулину.

На разговору у оквиру ПС када је поменута могућност да буду избачени из власти због криминалног и неморалног понашања, Вулин их је убеђивао да има пуну подршку „брата Вучића“ и да ништа не брину. Можда Вучић и воли свог „брата Вулина“ али народ све мање и све теже трпи ту бахатост и криминално деловање једне групице Вулина и његових најближих сарадника.

Нису само наши чланови унакажени владавином Вулина и његових сарадника већ велики део грађана Србије који имају неке везе са министарством за рад…Свакодневно расте незадовољство радом овог министарства а тако и Владом РС, ви који одлучујете о томе, мислите о последицама.

Безрезервна подршка Вулина свом помоћнику и државном секретару Драгану Поповићу била је велика непознаница до овог разговора. Мислили смо да је у питању нормална лојалност према свом сараднику али нам није било јасно зашто Вулин не жели разговор о проблемима које је лако могуће решити а који су данас ескалирали да великог незадовољства свих 300 хиљада ветерана. Не постоји ниједан скуп где се то не испољава уз најпогрдније речи против Вулина, његове партије а у последње време све више против целе Владе и самог Вучића.

Огромна већина људи у ПС је била незадовољна радом Драгана Поповића, пре свега у партији, јер је цео систем ставио у функцију личног богаћења. На свим скуповима и органима тражено је његово удаљење са функција која заузима у партији и у државном апарату, што је за нас много важније, али се Вулин супротставио таквим ставовима и заштитио свог пулена. Питамо се зашто? Постоји само један одговор а то је да га Поповић држи у шаци, односно уцењује нечим што зна о њему. НИје тешко закључити да се ради о ранијем Вулиновом деловању у оквиру канцеларије за КиМ и сада, у оквиру Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

У разговору, чланови Покрета социјалиста су причали, на пример, и о томе, да је потрошено милион евра за „пројекат“ у коме су две уличне сијалице постављене у једном месту на КиМ! Малверзације у овој канцеларији, што је широј јавности познато, сежу још од када је она основана. Вулинов помоћник у оквиру канцеларије је био Драган Поповић. Шта су радили, за сада знају они и њихови сарадници али надамо се ускоро да ће се неко позабавити и несумњивим злоупотребама овог двојца. Желимо да верујемо да Вучић неће спречавати истраге и поступке који се већ воде или ће се водити без обзира на братску љубав. У Другом ОЈТ се води истрага против Драгана Поповића због злоупотреба са ортопедским помагалима и проневером већег износа буџетских средстава.

Злоупотребе у оквиру министарства су ми много ближе и познатије, нарочито Драгана Поповића, који је упркос противљења органа партије, уз несебичну и безрезевну подршку Вулина ипак изабран на функцију државног секретара.

У више наврата смо писали и о противзаконитом односу министарства према ратним војним инвалидима и члановима породица погинулих бораца, нарочито о одузимању права само на основу сведочења сведока сарадника, иначе осуђеног криминалца. Ради се о више стотина лица, од којих су многи оклеветани и изложени стравичним проблемима, како у финансијском смислу јер су остали без примања тако и у моралном јер их је неко, чија је прошлост обојена бројним злоупотребама и неморалним делима попут Драгана Поповића, изложио неоправданој порузи.

Овај чин је Поповић представио као начин исправљања неправде, што сигурно није јер се другом неправдом не може исправити прва, и начином за уштеду средстава у буџету како би се додворио Вулину и Вучићу. Чак су преварили Вучића који је у експозеу поменуо уштеду од 700 милиона али нису му рекли да ће о овом безакоњу бити обавештене све институције од ОЕБС-а, Мисије ЕУ у Србији, бројне амбасаде и институције које се баве заштитом људских права и односом државе према својим грађанима. Видећемо да ли ће нека од ових институција реаговати и узети нас у заштиту и да ли су поглавља, нарочито 23. и 24. отворена са разлогом и да ли од отварања тих поглавља корист имају грађани ове земље.

После сукоба два Поповића, Драгана и Милана, државног секретара и помоћника министра, значајан број информација о криминалним радњама у министарству је почео да стиже до мене. Прва и за ветеране најзначајнија је да Драган Поповић, претпостављам, уз одређену надокнаду, јер је у животу свашта радио за надокнаду, одређени број ратних војних инвалида који су били на списку за одузимање инвалиднине по сведочењу сведока сарадника, изузео из поступка.

Знао је он да су на списку за одузимање права била и лица која су стварни ратни војни инвалиди, што је потврдио разговор између Поповића и делегације Удружења ратних војних инвалида АП Војводине. Такође, вероватно уз надокнаду, штити одређени број лажних инвалида за које и он и многи запослени у министарству то знају. Неки од ових су верни кербери Поповића и његове партије.

Овај чин говори да је цела акција имала друге мотиве и да је Поповић вероватно од првог дана планирао да целу акцију претвори у могућност да за себе оствари корист. Вулин је, највероватније, за ово знао, и не треба очекивати да предузме мере против Драгана Поповића и смени га са функције државног секретара. Ако ова реакција изостане, само ће потврдити наше сумње да Драган Поповић зна нешто што би могло да нанесе штету Вулину и због тога га оставља на функцији.

Други криминални поступак министарства и Драгана Поповића је злоупотребе тендера за превоз учесника свечаности на Крфу и другим местима на којима се обележавају страдања српских хероја из Првог светског рата. Наиме, тендер је намештен да на њему победи агенција Глобус чији је власник Миодраг Лазовић-Микица.

Према сведочењу лица која су пратила овај тендер држава Србија је кроз овај криминални поступак оштећена за око 20.000 евра. Сведоче ми људи из министарства, да су долазили други учесници на тендеру, да су претили Поповићу али да их је он на неки начин намирио или су схватили да је борба узалудна и да криминал царује у свим пословима у којима се налази Драган Поповић. У Покрету социјалиста се раправљало о Поповићу и дошло до закључка да је реч о штеточини. Ипак, Вулин га је подржао на свим функцијама у партији и у државном апарату.

Наставак криминалног деловања Поповића је и избор људи који о трошку државе посећују ове свечаности. На њима не учествују прави хероји, представници организација које имају велики утицај и подршку популације већ послушници Драгана Поповића и они који учествују у прању пара за њега лично и за ПС или учествују, такође противзаконито у политичкој кампањи ове минорне партије.

Ових дана, шеф канцеларије за КиМ, Марко Ђурић, показао је храброст да се супротстави нестанку Србије на северу КиМ и стане у одбрану српске имовине и интереса.

Да ли је Ђурић свестан да је стварна пропаст наших интереса наступила када је канцеларију за КиМ водио Вулин а његов помоћник био Драган Поповић? Да ли је свестан колико је српских интереса предато Албанцима и међународној заједници које он сада покушава да поврати и да је Вучић за ту антисрпску делатност наградио Вулина министарским местом, а његовог помоћника местом државног секретара? Да ли је свестан (а верујем да јесте) тежине издаје српских интереса и да ли схвата незадовољство родољуба државном политиком Владе РС?

Можда је Ђурићев гест стварно мотивисан искреном забринутошћу за положај српског народа и имовине на КиМ али морам га подсетити да је нешто слично урадио и Вулин када је био на тој функцији. Дао је оставку, а као награду за учињену издају српских интереса постао министар!

Треба се надати да са Ђурићем неће слично бити. Јер, његови захтеви нису у целости испуњени. Напротив, Вучић га је на конференцији за штампу извргао руглу и послао јасну поруку свима да ће он наставити са започетом политиком, без обзира колико била антисрпска.

Тешко је бити доследан у политици али када се изгуби и последња мрва људског достојанства и пређе се праг самопоштовања, постоје само два пута, дати оставку и повући се са функција и задржати достојанство и људски одраз у огледалу или поћи путем издаје и очекивати напредак у политичкој и државној хијерархији али заслужити презир свих сународника и остати црним словима записан у историји.

Незасит

Како сазнаје Магазин Таблоид, бивши директор Монтекс банке Мома Филиповић, продао је, преко своје фирме, два стана Александру Вулину. Оба се налазе на Звездари. И не само то: министар Вулин је купио кућу на Дедињу и одрешио кесу -кеширао је 7 милиона евра!

Европска комисија је изиграна од стране тандема Вучић – Вулин, када су тражили и добили донацију за 7.000 миграната, а у том тренутку, прошле године, било их је само 5.000 хиљада. Министар Вулин је активно учествовао у шверцу миграната. Аутобуси предузећа „Стрела Уб“, а сваког дана је било по 10 полазака, два пута дневно, превозили су мигранте из Београд до границе, по цени од 60 евра за појединачну карту у једном правцу. У сваком аутобусу су била још и по два полицајца, као обезбеђење. Класична трговина људима. А, које су још услуге Вулин и Вучић продавали мигрантима, тешко је рећи. Неки су добијали и нови српски пасош и плаћали по неколико хиљада евра. Плус што им је наплаћивана вода, храна, обезбеђење од полиције. Министар Вулин је незасит.

Жељко Васиљевић, Таблоид

фото: РАС

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ДЕ СИ БРЕ ГАНДИ, ништа гладовање и то?

0 (0) Министар одбране Алексанадар Вулин изјавио је данас да жели да види кајање код …

Испред Народне скупштине Републике Србије студенти су организовали Вулинијаду 2019!

0 (0) Добродошли на улинијаду 2019! VULINIJADA 2019!Ispred Narodne skupstine Republike Srbije studenti su organizovali …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *