Насловна / Свет / Азија / Да ли Русија, Кина и Индија спремају заједнички одговор Америци
Да ли Русија, Кина и Индија спремају заједнички одговор Америци 1

Да ли Русија, Кина и Индија спремају заједнички одговор Америци

Индијски премијер Нарендра Моди предложио је руском председнику Владимиру Путину да одржи трилатерални састанак Русије, Кине и Индије у оквиру самита Г20 . Стручњаци које је консултовао Спутњик, анализирају значај овог догађаја.

Према речима Игора Шатрова, заменика директора Националног института за развој модерне идеологије, то је „важан политички догађај“.

„То је гест који одражава афинитет позиција три главне земље: Русије, Кине и Индије, жеља да се покаже заједничко деловање у тренутку кризе међународног система, не само политичког, већ и економског“, рекао је он за Спутњик.

Шатров сматра да су трговински ратови које су покренуле Сједињене Државе озбиљно нарушили систем међународних економских односа.

„Тројни састанак се може сматрати поруком коју те земље желе да пошаљу осталим учесницима Г20.“

Шатров сматра погодним да Русија, Кина и Индија разговарају о политици притиска Сједињених Држава и да евентуално разраде заједнички одговор на акције САД. Партнерима је потребна међусобна подршка, додао је он.

Поред тога, према аналитичарима, земље би могле говорити о преоријентацији трговинских токова, како би се решили економски проблеми који настају због протекционизма САД.

Ву Ениуан, стручњак са Академије друштвених наука Кине, рекао је да ће састанак Русије, Кине и Индије бити „велики светски догађај“.

„Ове три велике силе се могу придружити и разговарати о питањима као што су БРИКС и ОЦС (Шангајска организација за сарадњу), могу промовисати регионалну сигурност и очувати светски мир“, рекао је он за Спутњик.

Због свог пуног економског потенцијала, укупне популације и географског положаја, Кина, Индија и Русија играју стабилизирајућу улогу у светској политици, рекао је кинески аналитичар и додао да ће самит кроз дијалог омогућити трима земљама да реше одређене проблеме.

Спутник

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Трамп: Си и Путин сањају да Бајден постане председник САД 11

Трамп: Си и Путин сањају да Бајден постане председник САД

Председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп је изјавио да се лидери Русије и Кине, Владимир …

СТИЖУ КРСТАРЕЋЕ РАКЕТЕ Х-32: Њихова брзина износи 4,6 маха а домет 1000 км? 12

СТИЖУ КРСТАРЕЋЕ РАКЕТЕ Х-32: Њихова брзина износи 4,6 маха а домет 1000 км?

Генерални директор „Дубненского машиностроительного завода» им. Н.П. Федорова“ Јегор Соловљев је изјавио, да ће у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *