Да ли „тоне брод“ Саше Јанковића: Још двоје функционера изашло из ПСГ

Покрет слободних грађана Саше Јанковића наставио је да се осипа, а према последњим информацијама, Покрет је наводно напустио адвокат Божо Прелевић, који је поднео оставку на место повереника ПСГ. Такође, према незваничним информацијама, из покрета се исчланио и позоришни редитељ Кокан Младеновић.

Наиме, ову вест је објавио дневни лист „Блиц“ у свом штампаном издању, позивајући се на неименовани извор из Покрета слободних грађана, али уз напомену да ни Прелевић, ни Младеновић нису желели да коментаришу те наводе.

Саговорник „Блица“ из врха ПСГ каже да је Прелевић о својој оставци руководство Покрета обавестио писаним путем, убрзо након ванредне скупштине ПСГ.

– Мој задатак је био да формирам Градски одбор, ја сам то и окончао. Такође сам формирао и 12 општинских одбора и тај посао је такође завршен – рекао је Прелевић за „Блиц“, а лист подсећа да је адвокат пре десетак дана на ванредној скупштини ПСГ избран за члана Председништва тог покрета.

На питање зар није логично да сада, када су одбори формирани почне да се остварује зацртани циљ, а не да се подноси оставка, Прелевић је рекао да нема коментар. Лист наводи да им је извор из врха ПСГ рекао да је Прелевић поднео оставку.

– Као и већина нас, није био задовољан последњим дешавањима. За многе поступке лидера ПСГ Саше Јанковића није било рационалног објашњења и вероватно да је то један од главних разлога што је и он одлучио да оде – рекао је саговорник „Блица“, а пренео Тањуг.

„Блиц“ наводи да ни Младеновић није желео да потрвди њихова сазнања да је напустио ПСГ, нити да говори о разлозима за тај поступак.

– Немам коментар на Сашу Јанковића – рекао је Младеновић, а на питање листа да само потврди да је изашао из Покрета – поновио је исту реченицу.

Лист наводи да им је извор из врха ПСГ рекао да нови одласци никог у Покрету нису зачудили, као и да се очекују нови одласци „јер осим неколико људи веома блиских Јанковићу, више нико не верује ни у њега ни у идеју од које је све почело“.

Многе је, према речима саговорника „Блица“, разочарало лоше опхођење лидера ПСГ према људима који су чинили окосницу кампање за преседничке изборе. Лист наводи и да је књижевник Драган Великић на ивици да се ишчлани из покрета.

Према тврдњама више саговорника тог листа, он има другачије разлоге за такав потез од већине оних који су Покрет до сада напустили.

– На једном састанку на којем је било више људи, Великић је рекао Јанковићу да ће се дистанцирати од Покрета уколико пред београдске изборе буде направљена коалиција са Народном странком Вука Јеремића – рекао је извор „Блица“.

Блиц.рс

Актуелно

Жељко Митровић продао Пинк Србија и спрема се да бежи из земље!

Како Рикошет сазнаје Жељко Митровић се спрема за бежање јер је схватио да се власти …

Саша Јанковић на челу блока који жели „Косово“ у Уједињеним нацијама

Документ о оснивању блока потписали су и председник Мађарског покрета Јен Маглаји, председник Коалиције Толеранција …

Један коментар

  1. То је добро јер се смањује број функцинонера.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons