Дачић: У Србији постоје агентуре црногорског режима - ту `империју` треба растурити као мачке са јебишта

Дачић: У Србији постоје агентуре црногорског режима – ту `империју` треба растурити као мачке са јебишта

КOМЕНТАРИШУЋИ актуелну ситуацију у Црној Гори и односе између двеју држава министар спољних послова Србије Ивица Дачић је одбацио оптужбе које долазе из “братске државе“ којима се Србија означава као главни кривац за дестабилизацију друштва у Црној Гори.

Он је подсетио да Срби чине безмало трећину становништва Црне Горе, а да у њој немају ни статус националне мањине.

Законом о слободи вероиспосвести – нагласио је Дачић – „угрожена је имовина Српске православне цркве и њених верника и ми као држава немамо ништа с тим“, а та ситуација се припрема већ пет година, колико трају расправе и припреме о доношењу спорног закона.

Извор кризе није у Србији нити на неком другом месту већ у Црној Гори, рекао је Дачић и навео да је много Црногораца који живе у Србији, где руководе и имају бизнисе, а подржавају режим у Подгорици.

Постоје агентуре црногорског режима и ту империју треба разбити – био је изричит министар.

Стално се понавља нека флоскула како Србија има неке аспирације или претензије према Црној Гори и то је универзална прича за нападе на Београд, док се под тепих гурају проблеми о правима Срба и њихове цркве – указао је министар и нагласио да су упркос братским односима, они ипак гласали и за независност Косова* и његово чланство у Унеско.

„Односи су сада лоши и то је изазвао Закон о слободи вероисповести у Црној Гори који је удар на Србе и Српску православну цркву“ закључио је Дачић.

Факти

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Београд: Одржан протест због доласка Рио Тинта у Србију и уништавање београдског Макиша (фото, видео)

Београд: Одржан протест због доласка Рио Тинта у Србију и уништавање београдског Макиша (фото, видео)

Окупљени на протесту „Ми знамо да земљу не дамо, а ви?“ стигли су до зграде …

Војници по уговору, или пролетаријат у униформи

Војници по уговору, или пролетаријат у униформи

Војник по уговору има у просеку 30–35 година, завршену средњу школу, службује у месту где …

Један коментар

  1. Министре Дачићу, о чему ви причате? О агентури Црногорског режима, па зар вас ниј срамота?Јели неко од нас народа монтирао и подржао ту агентуру? Одржавамо ли је ми обични смртиници, који понекада дигну руку на себе , јер нису у стању да плате струју. Док на другој страни једна трећина целокупно произведене е. е нетрагом нестаје. Систем који је постављен није постављен без вашег учешћа. У политици сте чини ми се из пелена ,(не сећам се да сте имали неко радно место изван). Посипање пепелом после афере коферче, па Мише банане, па Галенике и још којечега, не иде вам у прилог… Дуго смо у наопаком односу, није вам сметало до сада, али изборна година па мало јефтиних трикова није на одмет…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *