Дачић:СПС није крив за Галенику

0
(0)

Београд — Проблеми у Галеници нису почели са СПС, нити било која партија може пресудно утицати на неку фабрику, каже за Нови магазин премијер Ивица Дачић.

Премијер сматра да је то велики плус за СПС јер значи да нема привилегија, без обзира на партијску припадност.

„Не треба, међутим, ићи ни у другу крајност, а друга крајност испада да су сви проблеми у Галеници настали због овог. Нису, уверен је Дачић.

„Заблуда је да партија има неке везе с тим. Никада нисам дозвољавао да се партијски кадрови мешају у МУП. У случају Галенике може се рећи да је неко био близак СПС, може се рећи и да је неко ко припада СПС био у Управном одбору Галенике, али прича да једна партија управља Галеником је глупост. Уосталом, ја сам министар унутрашњих послова и зашто би нас све то потресало“, каже Дачић. 

Он подсећа да је Министарство финансија одбило понуде, а као кључни проблем који тек треба истражити наводи велика дуговања државе највећој домаћој фармацеутској фирми. 

“Кад се боље погледа и испада да је држава платила, али не директно фабрици, већ веледрогеријама. И имате ситуацију да од тих сто милиона 60-70-80 одсто дугује држава, а нико за то није одговарао! Плаћате лекове веледрогеријама не произвођачу!. Неки страни произвођачи наплатили су своје лекове, па ја могу да питам да ли је неко желео да уништи домаћег произвођача лекова? То све треба да се утврди. Пословна политика је једно, криминал друго. Али ко год да је у питању, партијска припадност ме не интересује”, наглашава Дачић. 

Премијер је још једном одбацио тврдње да има везе са нарко-кланом Дарка Шарића, као и спекулације да га је после афере заштитила америчка ДЕА. 

„Ако су моје везе биле у томе што сам пре четири-пет година познавао човека који је касније осумњичен за криминалне радње – јадна је то борба против криминала. Јадна, ако је то главни доказ. Ја не бежим од расправе и истине. Уосталом, мало ко би преживео такве нападе и ударе као што се мени десило. Али, ја да сам хтео нешто криминално да радим имао бих неки интерес… Ја и данас живим као што сам живео раније”, рекао је Дачић. 

Он је такође подсетио да се четири пута сретао са директорком Агенције за сузбијање наркотика ДЕА. 

„У јуну идем у Москву на конференцију коју организује ДЕА, био сам са директором ФБИ-ја. То су полицијске структуре и све се дешавало после тог догађаја с почетка мог мандата. Познавао сам човека од раније и при томе ме нико није упозорио да је умешан у те послове. Па ваљда би неко реаговао, скренуо пажњу или ме бар избегавао“, каже Дачић.

 

Танјуг, Нови Магазин

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Kо је предложио криминалца Поћуту у комисију Владе Србије за субвенције из екологије?

5 (6) Kако колубарски.инфо сазнаје Јеремић Драган звани Поћута, који је државни секретар у Министарству …

Васељенски патријарх и Грчка црква поново забадају нос у интерне српске послове

1 (1) Председник прелазне Владе Северне Македоније Оливер Спасовски и бивши премијер Зоран Заев посетили …

3 Коментара

  1. ga li je gospodin Dačić toliko glup da veruje da je narod baš toliko glup da mu veruje

  2. ne,nije sps,,narod je kriv,,što vas trpi…hohštapleri belosvetski…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *