Дамјанац: овако написана Историја, у присуству стручне јавности, срамота је за србски народ (видео)

Дамјанац: овако написана Историја, у присуству стручне јавности, срамота је за србски народ (видео)

Недавно је српска јавност заталасана неистинитим школским лекцијама у уџбеницима Историје. Међутим, све се врло брзо смирило јер су неки водећи медији то представили као „таблоидно тумачење“ науке и свели на један, једини пасус игноришући истину у потпуности.

Први који је о томе почео да пише и то износи у јавност био је Милан Дамјанац, филозоф и политички аналитичар. Медији су тражили и његово мишљење о овоме а он је на то, да јавно проговори, чекао 5 година!

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=MvOprEEFXjg”]

За КМ Новине говори о свом „открићу“ које је опширно анализирао и о томе писао за сајт НСПМ 2010., године а које је пред јавност изашло једино захваљујући алтернативним и медијима које путем веб сајтова одржавају родољубиве групе и појединци а који су то сваке године изнова објављивали.

Једног дана Дамјанца је његов млађи брат питао да ли је тачно да „Косово и Метохија никада нису били српски, да су Албанци Илири, староседеоци на Балкану, а да Србима не припада ни један педаљ земље па ни оне северније“. Запрепашћен оваквим теоријама питао је одакле му то да би сазнао како све топише у уџбенику Историје за 6. разред.

Тада почиње и његов рад на разбијању лажних теорија, дубљем проучавању историјских чињеница како би се додатно утврдила неоснованост школског градива које се нашло пред српском децом. Пре објављеног текста обратио се и надлежнима који су почели да га оптужују за екстремни национализам, да жели Србију да удаљи од Европе, да мења историјске чињенице и да је „псеудо научник“ с обзиром да је његов примарни позив Филозофија.

Почетак овакве, сада сасвим очигледне кампање промоције савремених шиптарских интереса а на огромну штету српских па и саме историје као науке, датира из времена СФРЈ. Није било много гласова против, чак се углавном такав начин пропаганде подржава из највиших институција укључујући и модерну СПЦ. Тако је недавно патријарх Иринеј изјавио да су они оформили комисију која ће радити на исправљању тих неистина али где су до сада били и ако су говорили, а они могу да говоре јавно, каже Дамјанац, зашто их никада до сада нисмо чули да о томе причају?

Послушајте са чиме се срео и до каквих сазнања је дошао иако само као грађани наспрам плаћене, ситуиране такозване „стручне јавности“ и експерата у својим областима којима је важнији ма какав глас из Европске уније од вапаја истине и народа у Србији чије образовање деце им је поверено.

Нама остаје да се угледамо на светле примере, упорност какву је Дамјанац показао и да стражимо над будућим издањима књига како би смо спречили подметање лажи и тако нашкодили себи и нараштајима који у нас имају пуно поверење.

Разговарао: Стево Мрђен / опремиле КМ Новине

 

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Влада формирала тело за спречавање корупције на највишем политичком нивоу

Влада формирала тело за спречавање корупције на највишем политичком нивоу

Влада Србије формирала је на данашњој седници Kоординационо тело за спровођење оперативног плана за спречавање …

Србија је лидер, али по поскупљењу горива – цене још расту!? Акцизе скочиле за 67%

Србија је лидер, али по поскупљењу горива – цене још расту!? Акцизе скочиле за 67%

Србија је једна од земаља са највишом ценом горива у региону када је реч о …

Један коментар

  1. САНУ ?
    Бог душу да јој прости.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *