fbpx

Дарови НАТО милосрдног анђела: „У 2014. ‘експлозија’ малигних обољења“

0
(0)

У Србији се идуће године очекује „експлозија“ обољења од свих врста рака, као последица НАТО бомбардовања – упозорава председник Друштва Србије за борбу против рака Слободан Чикарић.

Он у интервјуу Срни истиче да се у Институту у Винчи, код Београда, још у неадекватним условима чува радиоактивни материјал, прикупљен после бомбардовања.

„Процењујем да ће у Србији идуће године од свих тумора бити 40.000 оболелих и да ће умрети око 22.000 људи услед малигних тумора“, наводи Чикарић и појашњава да се идуће године навршава такозвани „латентни период“, односно време када се након изложености радиоактивним материјалима, као што је уранијум 238, појављују обољења од рака.

Овакав закључак може се извести из аналогије експлозије обољења од леукемије и лимфома 2006. године у централној Србији, када се навршио просечни латентни период за ову врсту канцера.

„Просечни латентни период за солидне туморе, односно све остале туморе, износи 15 година. Што значи да је то 2014. година, с обзиром да је НАТО бомбардовање Србије осиромашеним уранијумом било 1999. године“, објашњава Чикарић.

 

СРНА

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Мигранти као гарант опстанка Вучића: Ево шта се дешавало док смо ми били заточени

4.8 (27) Уторак, 07. април 2020. Смедерево. Улазак у четврту недељу Вучићевог ванредног стања. Србија …

Широм света јача „патриотска пољопривреда“ – угрожени српски воћари

0 (0) Није само пандемија коронавируса смањила извоз српског воћа и поврћа. Проблем изазван коронавирусом …

3 Коментара

  1. osiromaseni duhom ubijaju bogate dusom,prokletnici cije pokajanje zazivamo…

  2. каже неки др.на тв. ваљда бранећи НАТО, „како то Јапан који је озрачен са 2 атомске бомбе, народ му има најдужи век на свету?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *