Десет дана након бруталног пребијања Срба у Зубином Потоку Вучићева „Српска листа“ путује у Берлин као део делегације Рамуша Харадинаја

0
(0)


Сви прорежимски медији у Србији објавили су посету Вучићеве „Српске листе“ Берлину. Међутим, оно најважније су прећутали. Та посета је у оквиру владе самопроглашене републике Косово на челу са њеним председником Рамушем Харадинајем.

Одлазак ове сепаратистичке владе у Немачку има за циљ да од Ангеле Меркел добију подршку за добијање визне либерализације. Вучићева „Српска листа“ која је коалициони партнер у сепаратистичкој влади и чијом подршком она опстаје треба у томе да им помогне.

Ни десет дана није прошло од бруталног пребијања Срба у Зубином Потоку, а Вучићева издјаничка „Српска листа“ не да није напустила сепаратистичке институције него обавља и важне „државне послове“ за Рамуша Харадинаја и Хашима Тачија.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ подсећа све Србе да су у сепаратистичкој творевини званој Република Косово и Хашим Тачи и Рамуш Харадинај изабрани гласовима „Српске листе“.

Вучићеву „Српску листу“ из скупштине и владе Косова не може да избаци ни хапшење директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића кога су као последњу џукелу водили кроз Приштину. Вучићева „Српска листа“ постојано опстаје у влади самопроглашене републике Косово и када сепаратисти формирају војску Косова. Чак и повећање такси од 100% на које Вучић свакодневно цвили „као Дамњанов зеленко“ не може да натера „Српску листу“ да изађе из скупштине и владе Косова. Ни брутално пребијање Срба у општини Зубин Поток није довољан разлог да они напусте сепаратистичке институције. Можда би једино бацање атомске бомбе на Србе са Косова и Метохије присилило „Српску листу“ да не борави више у тим институцијама, мада, ни то није сигурно.

Можда би једино бацање атомске бомбе на Србе са Косова и Метохије присилило „Српску листу“ да не борави више у тим институцијама, мада, ни то није сигурно

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ подсећа грађане Србије да за свој рад у овим институцијама примају плате и дневнице од сепаратиста. То су заслужили тиме јер учествују у власти као коалициони партнери Хашима Тачија и Рамуша Харадинаја. Без њихове подршке та власт би се урушила.

Главни разлог зашто су они у овим сепаратистичким институцијама је страх Александра Вучића да ће у случају њиховог напуштања он изгубити подршку Европске уније. Без те подршке његов диктаторски режим не може да опстане. Зато је он српеман на свакаква понижења од стране сепаратиста. Та понижења правда тиме да је он човек мира и стабилности на Балкану и зато нема никакве реакције Београда на агресивне кораке Приштине. Једина реакција су стална подизања борбене готовости Војске Србије које изазивају већ подсмехе код сепаратиста у Приштини.

Десетог јуна у Савету безбедности УН одржаће се седница због бруталног пребијања Срба. Са онима који су наредили пребијање Срба на северу КиМ Вучићева „Српска листа“ сеири и башкари се по Берлину обављајући „важне државне послове“ за самопроглашену републику Косово. И ово говори колико је Вучићева национална политика према јужној српској покрајни штетна, бесмислена, неодговорна, неозбиљна и шизофрена. Уосталом, као и сам аутор те политике.

Косовска Митровица

06.06.2019. године

НСПМ

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Фриленсери: Блокираћемо градове и обараћемо сајтове (видео)

5 (6) Обустава тренутне наплате пореза и преговори са Министарством финансија и Пореском управом о …

Највеће поплаве на Косову и Метохији задњих 50 година, преко 200 Срба заробљено у кућама без струје, воде и хране!

5 (2) Тренутно се дешавају највеће поплаве на Kосову и Метохији у последњих 50 година. …

3 Коментара

 1. Доктор са Чубуре

  Српска листа је добила већину гласова Срба који су изашли на изборе по шиптарском закону. Та листа подржава и одржава владу Харадинаја на власти. Срби са Косова ипак поново гласају за исте, значи нема ни преваре ни забуне. Свесно бирају да буду поданици америчких поданика. За такве не желим да се секирам. Како оно беше – дошао заменик другог помоћника трећег секретара. То је тај ниво, Американци нижи немају. А можемо ли ми још ниже?

  • Наравно да може. Све док има назови Срба који подржавају ову проамереичку пицоусту ПРОФУКЊАЧУ, БИЋЕ И ГОРЕ !
   Будите убеђени у то.

   • Доктор са Чубуре

    На жалост, сва је прилика да сте у праву. Почињем да мислим да је бити Србин превасходно ствар духа, а тек секундарно генетика.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend