Девић: Ово је конфискација моје имовине

5
(4)

Само на први поглед нелогична је јуче објављена одлука стечајног судије Владислава Kуртека да процес реорганизације АТП Војводине замени банкротом.

Дан пре тога, иначе, одржано је рочиште по предлогу једног од поверилаца, али судија није желео да преда мном саопшти одлуку, очигледно политички мотивисану и раније донету, већ је то учинио сутрадан – саопштио је Илија Девић, бивши већински власник АТП Војводине.

Он ипак каже да је све то „део организоване приче у којој сам спречен да остварим своја уставна права и са циљем да ми се отме инвестиција.

– Заправо то је први корак којим се на мала врата уводи конфискација имовине. То је очигледно из досадашњег тока овог дванаестогодишњег стечаја у коме су све моје тужбе системски одбијане, а када год сам се жалио и обраћао јавности, завршавао сам у притвору. Не очекујем зато другачије одлуке ни у ревизији коју сам затражио, јер ми је суд оспорио право на надокнаду штете, нити у жалби за испуњење уговорне обавезе о коју се Град Нови Сад оглушио – наводи Девић.

Подсећа да је АТП „Војводина“ у којој је био већински власник, на основу уговора са Градом и према Детаљном урбанистичком плану, изградила из својих средстава и на плацу предузећа нову аутобуску станицу и сервис, а да Град једину своју обавезу да премести саобраћај није испунио.

– Молим судске власти да што пре донесу одлуке, с тим што не очекујем да ће суд заштитити моје право на имовину. Судови ће показати да ли сам у праву! Било би добро да се ова агонија пред судовима у Србији оконча како бих могао своја права да остварим у Стразбуру што ме је и саветовала европска комисија – навео је Девић у саопштењу.

Данас.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Страх од букагија: Браћа Вучић, Ана Брнабић и чланови картела чекају на хапшење

4.7 (149) Првог дана након гласања у САД-у почео је велики транспорт ратних злочинаца, миљеника …

Полицајац узбуњивач: Нови шеф београдске полиције – пријатељ Звонка Веселиновића и власник МХЕ (видео)

4.7 (6) Новинар СРБИН.инфо Војин Радовановић разговарао је са Миланом Думановићем, бившим оперативцем МУП-а Србије, …

Један коментар

  1. Колико траје „процес приватизације“ АТП“ Војводина“? Деца која су се родила године када је почела фамозна приватизација су стасала у одрасле људе. Господин Девић се носи са корумпираним и тромим суством,троши енергију улудо , ни за чије бабе здравље….Када би кренули са анализом ко је шта од политичара књижио у имовинску карту, те године, а шта сада књижи, било би то врло импресивно….
    Њихове године су биле „врло продуктивне“ у сваком погледу, , материјално изузетне, искуствено успешне, променили су више идеологија, или ти партија, изгледи гардероба, естетске корекције, сатови …. Статусни симболи за не поверовати…
    Голим оком видљиво скоро да је свет њихов, или у најгорем случају добро парче Србије….
    Душа, ех душа , она је остала шибицарска……………

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend