ДФ: Катнић је члан криминалне банде Ђукановића, Суботића и Дахлана (видео)

ДФ: Катнић је члан криминалне банде Ђукановића, Суботића и Дахлана (видео)

Демократски фронт данас је организовао прес-конференцију поводом јучерашњих изјава Државног тужилаштва ЦГ о организовању наводних напада на дан избора у Црној Гори.

На конференцији су говорили функционери Фронта: Андрија Мандић (Нова), Предраг Булатовић (ДНП) и Бранко Радуловић (ПзП).

Mандић: Не играјте се стабилношћу Црне Горе

Андрија Мандић је овом приликом истакао да је Предсједништво Фронта имало потребу да још једном предочи оно што већ годинама истичу. Он је казао да је опасна криминална банда на чијем челу се налази Мило Ђукановић, Станко Суботић и Мухамед Дахлан укључила у своје редове и СДТ Миливоја Катнића, који је, како каже Мандић, без икакве срамоте и задршке, јуче на конференцији цртао ДФ и његово Предсједништво.

„Поручујемо му да се никога не плашимо, да иза нас стоји готово 80.000 грађана ЦГ, да је ГСТ у судском спору само једна од равноправних странака у судском поступку, па самим тим нико нема право да Тушилаштво и ВДТ данас проглашава некаквом врховном влашћу у ЦГ“, казао је он, додајући да ДФ сматра да је то један срамотни поступак на коме истрајава криминална банда на челу са Ђукановићем, а који је недавно у Марковини саопштио све оно што је рекао и Катнић јуче, а данас се, опет, позива на изјаву Катнића.

Мандић је истакао да се брука коју организује банда Мила Ђукановића огледа и у наводним доказима који су јуче предочени, „некаква ХТЗ опрема која може да се набави у ЦГ у готово свакој продавници мјешовите робе“.

„Упозоравамо их, пошто видимо којим путем су кренули, да се не играју са стабилношћу ЦГ, да не повлаче потезе које можемо унапријед да предвидимо и организовану криминалну групу позивамо да, уколико је то могуће, прихвате народну вољу да су они мањина у ЦГ“, каже Мандић.

Он је истакао да је јучерашња конференција Тужилаштва била у функцији успостављања владе Душке Марковића, како би се заплашиле мањине, тј, њихови политички представници и одбили опозициону понуду за формирање владе.

Према његовим ријечима, Катнић се ставио на страну ДПС-а обезбјеђујући им на дан избора неколико мандата, а сада покушава да им обезбиједи и Владу, што је, како је рекао, већ виђено у аутократским владама.

Он је подсјетио да је пет дана прије избора ДФ обавијестиo ВДТ шта планира ДПС поводом избора (крађу гласова, па и могућност терористичких акција). Такође, он је подсјетио, да је ДФ, на основу тих информација, одложио сва окупљања након избора и поручивао да се не излази на улицу до момента пребројавања гласова.

MG 4884 409x273 ДФ: Катнић је члан криминалне банде Ђукановића, Суботића и Дахлана (ВИДЕО)

„Тако да она прича о томе како је било која адреса зауставила окупљање грађана ЦГ, није тачна, јер је ДФ говорио о томе пет дана прије избора“, каже он, додајући да Мило Ђукановић највише био повезан са тзв. руским круговима које је помињао Катнић.

„С њима је правио одређене дилове, од њих је узимао новац, обећавао им је он добро зна шта у сибирским градовима, везано за НАТО интеграције“, истакао је Мандић и појаснио да је Ђукановић након афере „Телеком“ и других био присиљен да ипак настави са НАТО интеграцијама, а сада, како је рекао, нека види како ће расправити са руским круговима, а нас нека остави на миру.

Подсјећамо да је СДТ Миливоје Катнић на конференцији за новинаре у недељу рекао да иза терористичког плана у Црној Гори који је требало да буде спроведен на дан избора, стоје „појединци из националистичких кругова у Русији“, а да су „на одређен начин и у одређеном обиму били инволвирани“ и неки политички субјекти у Црној Гори, односно њихова руководства.

Булатовић: Ђукановић преко Катнића увео диктатуру, сва ова игра везана за НАТО

MG 4880 409x273 ДФ: Катнић је члан криминалне банде Ђукановића, Суботића и Дахлана (ВИДЕО)

Предраг Булатовић је, коментаришући данашњу сједницу Скупштине Црне Горе коју је опозиција бојкотовала, рекао да је најважнији њен исход да није изабран предсједник Скупштине.

„Дакле, нема ДПС парламентарну већину“, казао је он.

Булатовић је истакао да је јучерашња конференција Тужилаштва била у циљу стварања ванредног стања и конституисања владе на челу са ДПС-ом.

Он се сагласио са Андријом Мандићем да се ВДТ прикључио, као институција, оним институцијама које контролише огранизована банда на челу са Милом Ђукановићем, те да се Катнић поставља као врховна истина, а тиме и сила изнад свих у ЦГ.

„Ми имамо значајну подршку грађана. Не бојимо се ни Мила Ђукановића, ни никога. За нас је најважнији суд грађана“, поручио је Булатовић.

Он је критиковао медије у ЦГ блиске режиму, који кажу да се ДФ препознаје у изјава СДТ-а.

„Не. Ова конференција за штампу није због тога што смо се препознали. Одбацујемо сваку везу ДФ са било каквим конструкцијама које има ГСТ везано за ситуацију (…) Немамо везе са овим тероризмом у покушају. То је за нас режирана прича у којој, нажалост, учествује и Тужилаштво“, казао је он, истичући додатно да је Ђукановић увео диктатуру преко Катнића.

Булатовић је појаснио да је сва ова „игра“ везана за НАТО, против којега је већина чланица ДФ-а, што је „трн у оку великих сила“.

Додао је и то да Ђукановић већ годину дана пажљиво креира маркетинг Миливоја Катнића као независног, непристрасног и ефикасног, док је, како је рекао, Катнић постао дио читаве приче која је од 16. октобра наметнута Црној Гори.

Радуловић: Монструозни план против слободне Црне Горе

MG 4868 409x273 ДФ: Катнић је члан криминалне банде Ђукановића, Суботића и Дахлана (ВИДЕО)

Функционер ДФ-а из ПзП-а Бранко Радуловић такође се сагласио са колегама да случај јучерашње конференције Тужилаштва доказује да је СДТ Миливоје катнић дио криминалне банде на челу са Милом Ђукановић и истакао да је на дјелу монструозни план против слободне и демократске Црне Горе.

„Овај план са сваког од аспеката не држи воду, било да је у питању сигурност и безбједност, било да су у питању међународни односи, кривично право, а посебно њихова срамна улога у нечему што значи утицај на политичку демократску вољу, што је основа сваке демократије“, казао је он.

Радуловић је коментарисао то што се Миливоје Катнић позивао на неке личне мотиве због којих не жели да комуницира са појединим медијима.

„Он је умислио да је велики. Не. Он је јадо над јадовима“, казао је Радуловић, истичући непреофесионалност Катнића и поручујући му да ће завршити на сметлишту историје.

Он је позвао, а на основу досадашњег кредибилитета и личне историје залагања за заштиту мањина, све политичке представнике мањина да подрже предлог опозиције о формирању владе.

„Они ће на прави начин одговорити и са осмијехом и презрењем одбити монструозни план криминалне банде“, увјерен је Радуловић.

ИН4С

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Делегација ЕУ у Црној Гори: Истражити тајне уговоре о имовини Ђукановића из "Пандориних папира"

Делегација ЕУ у Црној Гори: Истражити тајне уговоре о имовини Ђукановића из “Пандориних папира”

Делегација Европске уније (ЕУ) у Црној Гори поручила је да очекује да надлежни државни органи …

Процват "Асека" у ери Брнабића - За пет година од државе добили 41 милион евра

Процват “Асека” у ери Брнабића – За пет година од државе добили 41 милион евра

Мултинационална компанија “Асеко” у којој је брат премијерке Ане Брнабић један од директора, добила је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *