Динкић пре одласка са места министра завршава продају Старе планине шиптару Бериши

0
(0)

Министарство финансија и привреде и Јавно предузеће (ЈП) за развој планинског туризма „Стара планина“, потписали су Меморандум о разумевању са аустијском компанијом „Фалкенстеинер Мицхаелер Тоурисм Гроуп АГ“ (ФМТГ), којим је најављена још једна директна страна инвестиција у Србији вредна 30 милиона евра.

Реч је о наставку изградње туристичког центра на Старој планини, а потписници меморандума су министар Млађан Динкић, директор компаније „Фалкенштајнер“ Отмар Мицхаелер и директор ЈП „Стара планина“ Светислав Попадић, наводи се у саопштењу министарства.

Компанија „Фалкенштајнер“, која у свом саставу има ланац од преко 30 хотела у шест европских земаља, намерава да у наредних шест година на Старој планини изгради шест кондотела – хотела апартманског типа, са 350 смештајних јединица и укупно 1.000 кревета.

Предвиђена укупна површина објеката износи око 35.000 квадратних метара, а планирана вредност инвестиције је 30 милиона евра.

Иначе, аустријска компанија је већ присутна на Старој планини као управљач „Фалкенштајнер Хотела Стара Планина“, изграђеног 2010. године, а у Србији је и власник „Фалкенштајнер“ хотела Београд, у чију је изградњу инвестирала 45 милиона евра.

Фалкенштајнер ће управљати пословањем ових објеката, а изградња ће се одвијати у две фазе. Прва фаза обухвата три кондотела чија градња треба да почне следеће године и да буде завршена до краја 2016. године, док изградња преостала три објекта треба да буде реализована у периоду од 2017. до краја 2019. године.

Средства за изградњу објеката обезбедиће страни инвеститор, а Република Србија ће преко ЈП „Стара планина“ обезбедити земљиште, пратећу инфраструктуру и све потребне дозволе.

Осим овога, ЈП „Стара планина“ је у току ове године расписало јавне позиве за суинвеститоре и за друге објекте на Јабучком равништу на Старој планини, па ће тако наредне године почети изградња још једног кондотела и три вишепородична апартманска објеката на овој локацији, и то од стране два домаћа инвеститора, наведено је у саопштењу.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Мештровићевог шиптара враћају на Калеменгдан 14. фебруара

5 (1) Споменик „Победник”, који је од октобра прошле године на реконструкцији, биће враћен на …

Весићу, тог Мештровићевог шиптара си требао мало ниже да пољубиш!

4 (9) Овако си направио чист промашај. Србијаданас.нет Да ли је овај текст користан? Кликните …

3 Коментара

  1. da je mlada ne bi je prodao, omatoriće i on jednog dana, ostaće mu samo mlađano ime.

  2. moze samo da daje u zakup,al uskoro kad dodje Voja iz haga nece vise prodavati nista

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend