Динкић продаје „Галенику“ Милану Панићу

0
(0)

„ГАЛЕНИКА“ ће поново у потрагу за стратешким партнером. Челници владајуће коалиције су одлучили да се почетком следеће године распише међународни тендер за ову фармацеутску кућу. Разлог – неодржива финансијска ситуација у „Галеници“.

И поред жеље да сачува домаћу фабрику лекова, власт је због милионских дугова решила да је понуди заинтересованим партнерима. Губици „Галенике“ се процењују на 170 милиона евра, а до пре неколико година била је на списку 100 компанија са највећим добитком у Србији. Само за покривање текуће ликвидности током 2013. године неопходно је обезбедити 50 милиона евра.

– Почетна вредност за 100 одсто капитала „Галенике“ биће процењена на око 120 милиона евра – потврђено је „Новостима“ у Влади Србије. – Неколико великих страних компанија већ је показало интерсовање. Међу њима је канадска кућа „Валиант“, гигант у фармацеутској индустрији. Интересовање је показала и једна немачка фармацеутска компанија. Канадски „Валиант“ је пре неколико година купио и „ИЦН“, некадашњу компанију Милана Панића који је деведесетих био газда у „Галеници“. Власник је и „Фармасвиса“ који већ послује у Србији. Министар финансија и привреде Млађан Динкић у понедељак ће се састати са свим репрезентативним синдикатима у „Галеници“ и саопштити им детаље плана продаје њихове куће.

 

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Сестри Зорана Бабића 1,3 милиона за „пројекат кисељења купуса“? (видео)

5 (9) Сестра Зорана Бабића, у народу познатог као вазуплохов, добила је од општине скромних …

Освета СНС: Чистка СПС кадрова из јавних предузећа и општина по Србији

5 (1) Социјалисти на локалу тренутно преживљавају за њих најгори могући сценарио, напредњаци их „чисте“ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *