ДЈБ: Мере Владе због корона вируса неразумне, пропашће домаћа привреда

ДЈБ: Мере Владе због корона вируса неразумне, пропашће домаћа привреда

5
(9)

Председник Покрета „Доста је било“ (ЂБ) Саша Радуловић оценио је да су мере које предузимају власти у Србији поводом корона вируса потпуно неразумне и несхватљиве и додао да ће за последицу имати потпуно урушавање домаће привреде.

На конференцији за новинаре, Радуловић је рекао да је ситуација озбиљна и да треба помоћи старим и болесним људима, али да у свим другим земљама парламент стално заседа и контролише, односно потвђује одлуке Владе, а само у Србији важи полицијски час који траје пола дана и који није увођен ни за време рата 1999. године.

„Ми јуче видимо слике са Сајма које су невероватне. Власт користи страх људи да диже панику и застрашује грађане. Резултат тога биће пропаст домаћих привредника. А то је и циљ, да осим јавног сектора једини послодавац остану стране корпорације које се баве мотањем каблова. И сви ћуте о томе јер их је страх и само гледају председника и премијерку који застрашују грађане ситуацијом у Италији“, рекао је он.

Говорећи о вишедневним напорима ДЈБ да буде сазвана седница парламента на којој би било речи о ванредном стању и начину на које је оно уведено, Радуловић је рекао да је председница парламента Маја Гојковић у свом одговору на тај захтев потврдила да је у том послу прекршен Устав и да је, практично, изведен државни удар.

Радуловић је рекао да је ДЈБ послао писмо Маји Гојковић у којем је запитао како је могуће да никога није обавестила о наводном захтеву да буде сазвана седница парламента пре проглашавања ванредног стања и зашто на конференцији за новинаре 15. марта то нико ниједном речју није поменуто.

„Да ли знате да све скупштине у свету нормално функционишу и да нигде није на овакав груб начин прекршен Устав и практично извршен државни удар? Да ли разумете да својим одбијањем да, за разлику од свих других земаља света, закажете седницу Народне скуштине, настављате да кршите Устав?“, наводи се у писму које је Радуловић прочитао и додао да је парламент Србије заседао и за време Првог светског рата, чак и на страној територији.

Он је додао да ће ДЈБ, уколико у року од 24 сата не добије одговоре од председнице парламента, против ње и председника Србије Александра Вучића поднети кривичне пријаве за кршење Устава, извршење државног удара и подривање Уставног поретка.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Србија је земља са слабим институцијама у којој лажне вести шире медији које подржава Влада

Србија је земља са слабим институцијама у којој лажне вести шире медији које подржава Влада

5 (3) Новинарство, „главна вакцина“ против дезинформација, потпуно је или делимично блокирано у 73 одсто, …

Професор са Станфорда Џон Јоанидис, истраживање: Стопа смртности од короне 0,15%!?

Професор са Станфорда Џон Јоанидис, истраживање: Стопа смртности од короне 0,15%!?

5 (1) Према истраживању Џона (Јоаниса) Јоанидиса, професора Универзитета у Станфорду (САД), објављеном 26. марта …

Један коментар

  1. (NE)OPROSTIVA GREŠKA ACIKI ZBOG PLAŠENJA GRAĐANA?

    Svaki čovek greši, s tim što nečije greške su beznačajne, a nečije su skupe, bolne, teške i nenadoknadive. Onaj ko prizna svoju učenjenu grešku pola mu se prašta. Naš ΛV je priznao svoju grešku koja će osetiti bolno mnogo ljudi, a i pored toga treba mu je oprostiti, pogrešio je nesvesno i nabrzinu, jer svi oko njega su fikusi i klimoglavci, a stoji mogućnost da nisu smeli da ga upozore, jer on sve zna, ume i može. On je sam sebi vše od dovoljan, a to nameće i svome narodu. Ipak zna se šta je bilo, a saznaće se i sve šta jebilo. Neki će saznati, a drugi neće stići. U svakom slučaju onaj ko radi taj i greši. Korona virus je pokazao koliko i šta zna naša medicina, ovako i onako. Uče se celog veka i opet isto?

    Za ekonomiju ΛV nema vremena, sada se bori da očuva i zaštiti narod od korona virusa, a kada taj tajfun prođe razmišljaće o ekonomiji. Polako Saša za to možda ima vremena, a možda neće trebati. pitanje je posle korone ko će ostati i ko bi mogao da radi i ekonomiše.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend