Исплата се наставља, стопирање социјалних давања грешка?!?

5
(1)

Од увођења ванредног стања, кориснике социјалне помоћи забринула је вест да се исплата социјалних давања и новчане помоћи обуставља. Иако је многе грађане управо такво обавештење дочекало на вратима Пошта, из Министарства за рад поручују да је у питању била грешка и да се са исплатама неометано наставља.

Истовремено, пензионери у Србији се питају како ће им бити исплаћена пензија која треба да стигне 25. марта? У Влади још разматрају моделе, али кажу да је једно сигурно – пензије неће каснити.

Због актуелне епидемиолошке ситуације и спречавања ширења коронавируса, протекле недеље Пошта Србије обавестила је грађане да ће исплата социјалних давања и новчаних накнада бити обустављена до даљег.

Због таквог обавештења, које је дочекало грађане на вратима пошта у Србији, реаговао је ресорни министар, Зоран Ђорђевић, који је поручио да је – како је у саоштењу за јавност навео – информисан да је у питању грешка и да од Јавног предузећа Пошта Србије захтева да се са исплатама хитно настави.

Иако су упити телевизије Н1 упућени руководству Пошта Србије остали без одговора, у Kонтакт центру нам је речено да је донета одлука да се исплате настављају. А то се односи на исплату: дечијег додатка, инвалиднине, новчане социјалне помоћи, посебне новчане накнаде, накнаде за негу и помоћ другог лица, накнаде за породични смештај, родитељског додатка и накнаде – тржиште рада.

Због новонастале ситуације и забране кретања за особе старије од 65 година, за пензионере једно од главних питања било је и како ће им бити исплаћене пензије?

У медијима се помињало више модела – од тога да ће пензије бити достављане на кућну адресу до тога да ће бити уведени мобилни баномати који би најстаријим суграђанима били доступни испред кућа или зграда у којима живе.

Док се чека да Влада саопшти коначан модел, из Немањине 11 поручују да је извесно да пензије неће каснити и да ће пензионерима бити исплаћена и једнократна новчана помоћ у износу од четири хиљаде динара.

Н1

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ИСТО СРАЊЕ, НОВО ПАКОВАЊЕ: Направите владу са 30 министарстава па сви владајте говеда једна!

3.4 (5) Мандатарка Ана Брнабић саопштила је имена министара, осим једног ресора који је припао …

Демократска странка као кадровски пул напредних згубидана: Гордана Чомић министарка за људска права

5 (2) Доскорашња висока функционерка Демократске странке Гордана Чомић будућа је министарка за људска и …

Један коментар

  1. Da postoji greska koja se nikad nije ispravila . Naime u oktobru je trebalo da se uskladjuje tudja nega i pomoc drugog lica ali je ona umesto Uvecanja od 5.4% ona je umanjena za 0.5% i niko ni reci , svi cute , OSI, Udruzenja , Vlast naravno jer im je proslo.
    Skidaju Invalidima da bi delili viskove.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend