fbpx

Исплата се наставља, стопирање социјалних давања грешка?!?

5
(1)

Од увођења ванредног стања, кориснике социјалне помоћи забринула је вест да се исплата социјалних давања и новчане помоћи обуставља. Иако је многе грађане управо такво обавештење дочекало на вратима Пошта, из Министарства за рад поручују да је у питању била грешка и да се са исплатама неометано наставља.

Истовремено, пензионери у Србији се питају како ће им бити исплаћена пензија која треба да стигне 25. марта? У Влади још разматрају моделе, али кажу да је једно сигурно – пензије неће каснити.

Због актуелне епидемиолошке ситуације и спречавања ширења коронавируса, протекле недеље Пошта Србије обавестила је грађане да ће исплата социјалних давања и новчаних накнада бити обустављена до даљег.

Због таквог обавештења, које је дочекало грађане на вратима пошта у Србији, реаговао је ресорни министар, Зоран Ђорђевић, који је поручио да је – како је у саоштењу за јавност навео – информисан да је у питању грешка и да од Јавног предузећа Пошта Србије захтева да се са исплатама хитно настави.

Иако су упити телевизије Н1 упућени руководству Пошта Србије остали без одговора, у Kонтакт центру нам је речено да је донета одлука да се исплате настављају. А то се односи на исплату: дечијег додатка, инвалиднине, новчане социјалне помоћи, посебне новчане накнаде, накнаде за негу и помоћ другог лица, накнаде за породични смештај, родитељског додатка и накнаде – тржиште рада.

Због новонастале ситуације и забране кретања за особе старије од 65 година, за пензионере једно од главних питања било је и како ће им бити исплаћене пензије?

У медијима се помињало више модела – од тога да ће пензије бити достављане на кућну адресу до тога да ће бити уведени мобилни баномати који би најстаријим суграђанима били доступни испред кућа или зграда у којима живе.

Док се чека да Влада саопшти коначан модел, из Немањине 11 поручују да је извесно да пензије неће каснити и да ће пензионерима бити исплаћена и једнократна новчана помоћ у износу од четири хиљаде динара.

Н1

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

БАНДО НАПРЕДНА! Шта се дешава са исплатом социјалних давања? Кога ви бре мајмуни зајебавате? (видео)

4.8 (16) Јуче смо објавили текст са обавештењем Пошта Србије да се у многим поштама …

Гужва испред поште у Kикинди, полиција са разгласа упозоравала грађане

5 (2) У Kикинди, која је једно од жаришта новог коронавируса у Србији, велики број …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *