До краја године скоро 500 комуналних милиционера у Бeoграду

5
(1)

Током ове године Београд ће добити још 150 милиционера, што значи да ће у главном граду бити скоро 500 комуналних милиционера, изјавио је данас заменик градоначелника Горан Весић и додао да ће на тај начин грађани бити сигурнији и да ће бити више комуналног реда.

Након годишњег састанка комуналне милиције, на коме су се сумирали резултати, Весић је поручио да ће Секретаријат за послове комуналне милиције први пут имати своје испоставе, односно своје станице у приградским општинама.

„Откад је ова служба основана, као последица примања већег броја људи замишљено је да приградске станице за почетак буду у Обреновцу и Младеновцу, а потом ће бити основане и у осталим приградским општинама”, рекао је Весић.

Како је додао, грађани приградских општина ће тако моћи да имају асистенцију комуналне милиције, што је, како каже, до сада било немогуће, преноси Танјуг.

Весић истиче да је прошле године набављено 40 нових аутомобила за комуналну милицију, и додаје да је у току израда софтвера, која ће омогућити да сваки милиционер поседује таблет, којим ће на лицу места документовати све и тако убрзати рад на терену.

„Тако ћемо избацили све формалности које су до сада постојале”, казао је Весић.

Он је додао да ће у наредном периоду комунална милиција променити униформе, у складу са законом, и истакао да ће и грађани моћи да учествују у одабиру коначне везије.

„Следеће године ћемо кренути да набављамо опрему. Ми смо поносни на резултате комуналних милиционера и знамо да се њихов рад често одвија у тешким условима”, истакао је Весић.

Весић напомиње да у Београду тренутно има 340 комуналних милиционера, и додаје да је у претходном периоду примљено њих 60.

Вршилац дужности секретара комуналне милиције Иван Дивац је истакао изузетну сарадњу са полицијском управом и додао да се заједничким радом после више од 30 година искоренио дивљи такси у Београду. „Настављамо да уводимо комунални ред уз пуну подршку Града”, рекао је Дивац.

Политика.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Београд: Маса народа код Вуковог споменика чека донацију у храни

5 (23) Александре Вучићу, грађани су ти гладни! А оброк нису у могућности да приусте …

Београд: Хакована фонтана на Славији, цепају гусле и Тарзана?! (видео)

5 (6) Неко је синоћ одлучио да се умеша у музички избор фонтане на Славији, …

2 Коментара

  1. I nije tako lose (nekima): 150 botova se ispunjava obecanje, dobice drzavni posao!
    Sigurno je vec regrutovano novih 150 botova, pa posao, pa….. dok svako od nas ne dobije svog policajca!!!!

  2. Да ли ће свих 500 бити писмени као Весић, или ће имати неку школу?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend