fbpx

До краја године у Железницама Србије 3.000 радника добија отказ

0
(0)

До краја године из Железница Србије би уз отпремнине требало да оде 2.500 до 3.000 запослених, изјавила је данас потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић, после састанка са делегацијом Међународног монетарног фонда.

Михајловић је у изјави новинарима рекла да висина отпремнине још није одређена и да ће се модел смањења броја запослених у Железници применити и на сва остала јавна предузећа како нико не би био оштећен.

„Нико без социјалног програма и договора неће напустити Железницу“, истакла је Михајловић и напоменула да се у том смислу ништа није радило преко ноћи.

Упитана да ли ће Српска напредна странка, чији је она функционер, формирати власт у београдској општини Врачар, Михајловић је рекла да не зна и да треба сачекати како би се видело шта ће се десити.

Она је навела да су сва предузећа Железнице одредила вишак своје имовине, који износи 13 милијарди динара, и да ће она бити продата ради враћања наслеђених дугова.

Михајловић је рекла и да ће модернизација пруге Београд – Будимпешта бити завршена за две до две и по године и да се сада тај посао ради из руског кредита, које су узеле српске железнице.

Михајловић је казала да је са делегацијом ММФ разговарала о инфраструктурним пројектима, изградњи коридора 10 и 11, и истакла да је српска страна похваљена за напредак на светској листи о условима пословања.

Бета

фото: ФоНет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Половина радне снаге у свету суочена с губитком посла

5 (1) Готово половина радника у свету изложена је непосредном ризику да остане без посла …

Бивши радници и пензионери саслушани у полицији због протеста испред ПКБ корпорације

5 (1) Председник Удружења бивших радника и пензионера ПКБ корпорације Милинко Миладиновић рекао је данас …

5 Коментара

  1. Политика Брисела и Вашингтона. Ово треба протерат из Србије.

  2. Ko nepoznaje zeleznicu Srbije NEMOJ DA IMENUJE DIREKTORE SA KUPLJENIM DIPLOMAMA. SVE SE ZNA I NE BRUKAJTE SE , MINISTARSTVO ZA INFRASRTUKTURU VLADE SRBIJE. ISPADATE DA STE NEPISMENI I NAVIJATE ZA SVOJE PRIJATELJE . SVE SE ZNA NE ZABORAVITE NISU SAMO PAMETNI BEOGRADJANI SA KUPLJENE DIPLOME . SRAMOTA STA RADITE !

  3. Nikome nije jasno u Srbiji— DA GENERALNI DIREKTORI I ODBOR DIREKTORA BUDU 2 EKONOMISTA ??? i 1 SAOBRACAJNE STRUKE A GRADJEVINSKE STRUCNJAKE NEMA . U ZELEZNICE SRBIJE .

  4. Najgluplji ljudi i nepismeni sprdaju se ZAKONU O OTPREMINI PO SOCIJALNOM PROGRAMU DIREKTORIMA DAVATI 800 EURA A PRUZNI JADNICIMA PO 160 eura SRAMOTA ZA VLADU SRBIJE. ZASTO TAKO RADITE ???

  5. IZBOR DIREKCIJE UCINITE PO VASEM NAPISANIM USLOVIMA , NEMOJTE PO LINIJI , PARTIJA,KUM,SVASTIKA.ZET,TAST, TASTA iSESTRA,,BRAt itd. KAO STO RADITE U ZELEZNICAMA SRBIJE .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *