Добро Мали колико ће твоје небулозе да коштају Београђане, имаш ли ти плагијатору бар процену трошкова повезаних за твоје идиотизме?

Добро Мали колико ће твоје небулозе да коштају Београђане, имаш ли ти плагијатору бар процену трошкова повезаних за твоје идиотизме?

0
(0)

Град Београд приступио је данас, поводом Светског дана заштите животне средине, Споразуму градоначелника за климу и енергију и Париском позиву на акцију, чији је глобални циљ смањење емисије штетних гасова и спречавање даљег раста температуре услед климатских промена.

Како је саопштила градска управа, документе о приступању највећој светској климатској иницијативи потписао је градоначелник Синиша Мали, који је оценио да је Београд тиме показао приврженост борби против климатских промена, заштити животне средине и ефикасном коришћењу енергије.

„Град се за ове циљеве бори мерама предвиђеним планом заштите животне средине, усвојеним прошле године, великим пројектима јавно-приватног партнерства за депонију у Винчи и за постројења за прераду отпадних вода, чијом реализацијом ћемо допринети испуњењу преко 50 одсто приступних циљева из поглавља 27 на националном нивоу, као и иницијативама међународног карактера попут ове две“, казао је Мали.

Градоначелник је најавио да ће Београд наредних дана приступити и Програму УН за ефикасност, и иницијативи „Акцелератор ефикасног зградарства“, што ће, како је навео, глави град Србије „ставити на светску мапу напредних метропола“.

„Испуњење ових циљева постаће видљиво јако брзо. Грађани ће то моћи да виде када нам улице и реке буду чистије, када нам фасаде буду обновљене, а кровови зелени, и када рачуни за грејање буду нижи“, рекао је Мали.

Споразум градоначелника за климу и енергију (Цовенант оф Маyорс фор Цлимате анд Енергy) највећа је светска климатска иницијатива којом се више од 6.000 потписника обавезало да ће до 2030. године смањити штетне емисије за 40 одсто.

Том иницијативом локалне власти преузимају циљеве ЕУ у заштити животне средине, без обзира да ли су њихове земље у ЕУ или не.

Париски позив на акцију (Парис Пледге фор Ацтион) је политичка иницијатива под окриљем Конференције УН о климатским променама којом се потписнице обавезују да ће предузимати конретне кораке како да температура не би услед климатских промена порасла више од два степена Целзијуса.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ЛАЖИ ЕКУМЕНИЗМА – Митрополит Петроградски и Ладошки Јован Сничев

ЛАЖИ ЕКУМЕНИЗМА – Митрополит Петроградски и Ладошки Јован Сничев

5 (2) Прва и главна лаж екуменизма је теорија о „историјски узрокованим поделама цркава“ Црква, коју …

МИГРАНТИ обили кућу Николе Пашића у центру Београда, штета 700.000 динара

МИГРАНТИ обили кућу Николе Пашића у центру Београда, штета 700.000 динара

4.9 (7) Кућа Николе Пашића у Француској 21 на Старом граду обијена је јутрос око …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend