Добро Мали колико ће твоје небулозе да коштају Београђане, имаш ли ти плагијатору бар процену трошкова повезаних за твоје идиотизме?

0
(0)

Град Београд приступио је данас, поводом Светског дана заштите животне средине, Споразуму градоначелника за климу и енергију и Париском позиву на акцију, чији је глобални циљ смањење емисије штетних гасова и спречавање даљег раста температуре услед климатских промена.

Како је саопштила градска управа, документе о приступању највећој светској климатској иницијативи потписао је градоначелник Синиша Мали, који је оценио да је Београд тиме показао приврженост борби против климатских промена, заштити животне средине и ефикасном коришћењу енергије.

„Град се за ове циљеве бори мерама предвиђеним планом заштите животне средине, усвојеним прошле године, великим пројектима јавно-приватног партнерства за депонију у Винчи и за постројења за прераду отпадних вода, чијом реализацијом ћемо допринети испуњењу преко 50 одсто приступних циљева из поглавља 27 на националном нивоу, као и иницијативама међународног карактера попут ове две“, казао је Мали.

Градоначелник је најавио да ће Београд наредних дана приступити и Програму УН за ефикасност, и иницијативи „Акцелератор ефикасног зградарства“, што ће, како је навео, глави град Србије „ставити на светску мапу напредних метропола“.

„Испуњење ових циљева постаће видљиво јако брзо. Грађани ће то моћи да виде када нам улице и реке буду чистије, када нам фасаде буду обновљене, а кровови зелени, и када рачуни за грејање буду нижи“, рекао је Мали.

Споразум градоначелника за климу и енергију (Цовенант оф Маyорс фор Цлимате анд Енергy) највећа је светска климатска иницијатива којом се више од 6.000 потписника обавезало да ће до 2030. године смањити штетне емисије за 40 одсто.

Том иницијативом локалне власти преузимају циљеве ЕУ у заштити животне средине, без обзира да ли су њихове земље у ЕУ или не.

Париски позив на акцију (Парис Пледге фор Ацтион) је политичка иницијатива под окриљем Конференције УН о климатским променама којом се потписнице обавезују да ће предузимати конретне кораке како да температура не би услед климатских промена порасла више од два степена Целзијуса.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Етихад више не лети из Абу Дабија за Београд

5 (6) Етихад ервејз је отказао своје летове из Абу Дабија за Београд, сазнаје незванично …

СКАНДАЛ: МУП лагао о хапшењу миграната који су терорисали запослене у Боговођи, починиоци се налазе у бекству!

4.8 (12) Ма колико власт и медији покушавали да прикрију оно што се пре неколико …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend