Договор опозиције о 30 програмских циљева

Лидери Савеза за Србију у среду су на састанку на Златибору утаначили 30 програмских циљева око којих ће се ујединити и опозиционо деловати.

Према тврдњама неименованог извора листа, окосница функционисања Савеза за Србију тицаће се изборних услова, слободе медија, борбе против сиромаштва, али и решавања односа са КиМ.

„Блиц“ наводи да су опозициони лидери разговарали више од четири сата, а да су се за истим столом нашли Драган Ђилас, Вук Јеремић из Народне странке, Зоран Лутовац из Демократске странке, Борко Стефановић из Левице Србије и Милан Стаматовић из Српске народне партије.

За разлику од ранијих сусрета, напомиње лист, овог пута су на састанку били и Бошко Обрадовић из Двери и Милош Јовановић из ДС С, али у неформалном делу сусрета.

– Највише разговора је било о изборним условима, слободи медија, борби против сиромаштва и решавању односа са КиМ. Ако не буде фер основа за изборе, није искључено да ћемо их бојкотовати – рекао је неименовани саговорник листа.

Како је додао, на састанку се говорило и о томе када ће бити потписан споразум о формирању савеза, али и прецизирани детаљи 30 програмских циљева.

– Што се тиче ДСС, утисак је да се слажу око већине ствари – нагласио је он.

„Блиц“ тврди да ће Двери бити део Савеза, док је позиција ДСС и даље нерашчисхена.

Наводи и да је део новог опозиционог савеза требало да буде и Покрет слободних грађана Саше Јанковића, али да је он најавио да ће „дати Србији прави грађански европски одговор“, као и да „Србији треба јасна грађанска опција, функционалан договор проевропских организација, група и појединаца“.

Танјуг, Вестионлине

 

Актуелно

Румунија: На стотине повређених приликом протеста опозиције и интервенције полиције (видео)

Више од 450 људи повређено је, а тридесетак приведено приликом протеста против леве владе који …

УПРКОС ЗАБРАНИ УЈЕДИЊЕНА ОПОЗИЦИЈА У ПРЕПУНОЈ САЛИ: Без столице за Косово у УН (видео)

Будући оснивачи Савеза за Србију разговарали су вечерас у Ужицу у пуној сали градске скупштине, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons