Док 450.000 Београђана нема канализацију и док је остатак Србије у говнима до гуше Мали Фантаста би да гради метро у Београду

0
(0)

Београд — Градоначелник Синиша Мали каже да је током посете делегације Србију Паризу неколико француских министарстава обећало помоћ за пројекте, међу којима је и метро.

Мали је навео да се почетак реализације тог пројекта очекује до краја наредне године.

„Имали смо разговоре, не само са француским компанијама, него и са француском владом, с обзиром да је неколико њихових министарстава обећало помоћ за поједине пројекте“, рекао је Мали новинарима у Сурчину.

Осим пројекта метроа, за који је већ формирана радна група која је почела са радом, Мали је рекао да постоје и пројекти у вези са даљим развојем водовода и канализације у Београду. 

„Имамо идеју како можемо, кроз улагање појединих француских фирми, да покренемо процес и завршимо изградњу канализације у Београду“, рекао је градоначелник. 

Према његовим речима, скоро трећина Београда нема канализацију. 

„То је пројекат од око 800 милиона евра и то је била једна од тема која је била веома позитивно примљена од стране француских привредника“, рекао је Мали. 

Он је додао да је у Паризу било речи и о изградњи четири подземне гараже у Београду, као и у вези са депонијом Винча. Како је додао, две француске компаније су заинтересоване за учешће на тендеру за депонију Винча, док је једна заинтересована за концесију аеродрома. 

„Гледали смо да будемо што конкретнији са пројектима које нудимо и веома су позитивне реакције на оно што смо презентовали. И као и за све пројекте, потребно је време, али битно је да се ми као град спремимо и покажемо друго лице, које показује да имамо пројекте, а не да буде као до сад, да имамо само идеје“, навео је градоначелник. 

Сада, како је додао, постоје пројекти и конкретни папири на основу којих се траже инвеститори. 

Градоначелник је закључио да градска власт жели да Београд потпуно другачије изгледа и да се већ од следеће године крене са тендерима за сређивање депоније Винча и за четири подземне гараже, као и са „Београдом на води“ и осталим пројектима.

 

Танју

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Почињу принудне наплате пореза фриленсерима

4.2 (5) Док радници на интернету протестују захтевајући да седну за сто са Пореском управом …

ПАМЕТНИ СРЕДИО! Етихад за 49% Ер Србије платио 40 милиона €, па сада продао Србији 31% за 100 милиона €

4.5 (11) Србија је 2013. године, компанији „Етихад“ из Уједињених Арапских Емирата продала 49% удела …

12 Коментара

  1. KAD ĆE PORASTI DA NE VALJA GLUPOSTI….

  2. Зар није Београдски метро још давно започео па се од тога одустало?

  3. Mi iz Zvornika se vozili metroom na ekskurziji.Šta bi sa njim?

  4. Сви властодржци су градили метро у Београду, само пред изборе. Овај мамлаз има да га уради Мало сутра. Мало данас мало СУТРА.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend