fbpx
Насловна / Став / Домазет Палмер и „ненамерно изазван бол“ приликом убијања Србије
Домазет Палмер и "ненамерно изазван бол" приликом убијања Србије 1

Домазет Палмер и „ненамерно изазван бол“ приликом убијања Србије

Ух, ако мене питате, боље да нам није ни долазио, баш у ове дане обележавања две деценије наше јуначке кумановске капит(а)ул(из)ације, да нам досипа со на рану. Мислим, не само због тога што тамо где је Шишко Менчетић, пардон Палмер, ту, засигурно, што би рекла Врховникова дворска препискарала, „смрди“ да Риђокоси хоће да ружи државу Србију (https://cvijetinmilivojevic.blogspot.com/2019/04/normal-0-false-false-false.html).

Јер, ем што се, увек кад нам наше Највиш(љ)е Државно Руководство (скраћено: НДР), са све Врховником, Леденим из Канцеларије, Преводилицом француског и на француски и друштвом, постројава неко тако моћан као што је заменик помоћниковог помоћника америчког државног секретара – ја се, из предострожности, ухватим за дугме. А нарочито ми око засузи, кад нас неко тако значајан као важан српски зет, почасти сажаљењем због „Милосрдног анђела“ из 1999. (овом „анђелу“ је, иначе, кумовао ЈУЛ-ов министар пропаганде Горан Матић, а не Амери): „Нама је јако жао због губитка живота, али такву је одлуку донео НАТО због разлога КОЈЕ ЈЕ АПСОЛУТНО МОГУЋЕ ОБЈАСНИТИ!“

Па, поштовано Ен-де-ер, само нам је још и домазет, фалио у дану када је у, па још у  „Политици“, ликовао (још један „наш“, рођени Београђанин!) Јенс Столтенберг, па Тачи и, „наравно, Џеј“, пардон, Џејми Шеј на РТК…  „Наш велики пријатељ“ Столтенберг, исти онај који нам се „сољу и погачом заклео“ да Косово никада неће фомирати своју војску нити ће НАТО крочити на север КиМ, изјавио је како је, ни мање ни више него, „историја показала да је ВАЗДУШНА КАМПАЊА 1999. БИЛА НЕОПХОДНА И ЛЕГИТИМНА, ЈЕР ЈЕ ЗАУСТАВИЛА НАСИЉЕ!“ Генсек НАТО-а није одолео ни да нам се лицемерно насмеје у лице тврдњом да је западна војна алијанса бомбардовала Србију, између осталог, и зато да би „створило безбедно и сигурно окружење за српску заједницу на Косову!

Портпарол НАТО-а, из времена агресије 26 западних земаља на Србију, Џејми Шеј, поводом „славног датума“ од пре две деценије, и данас сматра да је „НАТО кампања 1999. ЛЕГИТИМНА И ОПРАВДАНА, јер је Милошевић водио БРУТАЛНУ КАМПАЊУ ПРОТИВ НАРОДА НА КОСОВУ, ЧИНЕЋИ БРОЈНЕ ПОВРЕДЕ ЉУДСКИХ ПРАВА“! А, 9. јуна 2019. Шеј има и политички савет за Београд и Приштину, а он гласи: Обавезно да се међусобно признате као две независне земље!

Домазет Палмер и "ненамерно изазван бол" приликом убијања Србије 2

Задржимо се још мало на Џејмију Шеју. Јавност у Србији погрешно му приписује кумство термину „колатерална штета“. Овај појам Шеј је немилосрдно користио сваки пут када је, у штабу НАТО-а, пред медијима покушавао да објасни откуда цивилне жртве када НАТО, наводно непогрешиво, погађа само војне мете.

Али, и тада, и од тада, већ 20 година, човек, као покварени грамофон, понавља како му је „жао због колатералне штете, али је бомбардовање било оправдано“, 

А шта му је значило оно „колатерална штета“? „Та конструкција заиста осликава једну дистанцу према стварности, људима којима је нанет бол… да морам да радим Косово поново, говорио бих о НЕНАМЕРНО ИЗАЗВАНОМ БОЛУ ПРИЛИКОМ УБИЈАЊА ЦИВИЛА…“ Али, као одани НАТО војник (и, заједно са НАТО пилотима који су 1999. сејали смрт по Србији, добитник награде  приштинског приватног универзитета „ААБ“ за – „поштовање људских права“!), Шеј је и данас уверен да је „НАТО урадио праву ствар на Косову да се не би поновио сценарио из Босне“?! Е, да би, „предупредио могућу хуманитарну катастрофу“… Што је био АПСОЛУТНО ЛАЖАН И ПРОВИДАН ИЗГОВОР. Пошто се, права ХУМАНИТАРНА КАТАСТРОФА И АЛБАНАЦА И СРБА ПОДУДАРА УПРАВО СА ПОЧЕТКОМ НАТО БОМБАРДОВАЊА! Фонд за хуманитарно право из Београда је баратао укупним бројем од 13.500 погинулих Албанаца, Срба и осталих, цивила и униформисаних на Косову, од чега је чак ДВЕ ТРЕЋИНЕ УБИЈЕНО, СТРАДАЛО ИЛИ ПРИСИЛНО НЕСТАЛО (са тим се сложио и Фонд за хуманитарно право Косова!) УПРАВО У ВРЕМЕ ДЕЈСТАВА НАТО, дакле, између 24. марта и 10. јуна 1999. године, у време када је НАТО, без одобрења Савета безбедности, извршио, најпре, агресију, а потом и окупацију 17 одсто територије Републике Србије. А Високи комесаријат УН за избеглице тврди да је У ПРВЕ ТРИ НЕДЕЉЕ НАТО БОМБАРДОВАЊА регистровао чак 525.787 албанских избеглица са Косова, а до краја јуна те године чак 862.979 Албанаца који су се пријавили као избеглице. (https://cvijetinmilivojevic.blogspot.com/2019/05/normal-0-false-false-false_16.html)

Домазет Палмер и "ненамерно изазван бол" приликом убијања Србије 3

Заборавих умало. Није Џејми Шеј него давнашњи портпарол Пентагона, далеке 1972, дакле четврт века пре Шеја, „изумео“ термин „колатерална штета“, ономад примењив у Вијетнаму: „Наше бомбе не падају на цивилне циљеве. Исправка. Наше бомбе нису намењене цивилним циљевима… то су споредне (колатералне) штете… вероватно кружно скретање…“

У једном кризном тренутку, током НАТО агресије на Србију, Шеју ће, помоћ у муницији, наоружању и људству, оном пропагандном, стићи директно из Лондона – у лику Алистера Кембела, главног пропагандног саветника Тонија Блера, тадашњег британског премијера, а данас ВАЖНОГ САВЕТНИКА НАШЕГА ВРХОВНИКА.

Не дао Бог да сам подложан некаквим теоријама завере…

Домазет Палмер и "ненамерно изазван бол" приликом убијања Србије 4

Јер, ако све ове, ваљда случајности, укрстите са пригодном, победничком изјавом Врховниковог коалиционог партера Хашима Тачија који је славодобитно закључио да је Кумановски споразум означио „ослобођење и крај геноцида над Албанцима“ – пашће вам клапна. Пошто је председник Репубљике Косова која, упркос преузетим међународним обавезама, не жели да формира Заједницу српских оппштина „пошто то није у складу са Уставом Косова“, више него резолутан: „На овај дан, пре 20 година, Милошевић и његова војска ПРЕДАЛИ су се НАТО-у!“

Због тога толика моја резервисаност према сумњивом вишку „добрих намера“ нашега домазета Палмера према Србији. Ко, на концу, може да верује човеку који тврди да САД „желе да се укину таксе које је Приштина увела на робу из Србије“, али, као, ето, Приштина (иста она чији премијер тврди да нема сопствену спољну политику већ је то америчка спољна политика!) неће?

А нашему Врховнику најдобронамернији савет: уместо што изиграва насртљиво љубазног конобара заменику помоћниковог помоћника америчког државног секретара „молећи га да разуме потребу проналажења компромиса за Косово“ – нека одмах склопи корице и сабраног Вебера, одложи буквар руског, и енглески без по муке, и дохвати се Устава Републике Србије у коме лепо пише шта је и докле је Србија и нека, сходно томе и резолуцији о војној неутралности, „замоли“ нашега драгога зета да што пре, на окупираном делу Републике Србије, затвори, силом отворену америчку војну базу!

(објављено на cvijetinmilivojevic.blogspot.com

НСПМ

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Италија протерала припадника Исламске државе са Косова 14

Италија протерала припадника Исламске државе са Косова

Министар унутрашњих послова Италије Матео Салвини саопштио је да је потписао налог за протеривање члана …

Хашки истражиоци затирали трагове шиптарских злочина на Космету 15

Хашки истражиоци затирали трагове шиптарских злочина на Космету

Истражиоци Хашког трибунала који су „наводно“ спроводили истраге о масовним гробницама и злочинима које су …

2 Коментара

  1. ПерунГромовник

    Вучка бесити па нека он биде колатерална штета…

  2. Боже, како тај јадник има избечене очи. Ваљда од страха или је у великој нужди.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *