Доста је било: Неслободне републичке изборе треба бојкотовати

4.4
(7)

Након што се истинска опозиција одлучила на бојкот заседања Народне скупштине и обавезала на бојкот републичких избора до испуњења захтева о стварању фер услова за њихово слободно одржавање, власт је уз помоћ и активно учешће ЕУ, покренула јавну кампању дискредитације тих одлука и прављења своје “конструктивне” опозиције. Власт и ЕУ очигледно страхују од могућности да легитимитет одлука које донесе Скупштина без опозиције и легитимитет резултата бојкотованих републичких избора буду доведени у питање.

Најбољи начин да власт и ЕУ избегну бојкот републичких избора није кампања или стварање фантомске опозиције. Довољно је да се обезбеде фер и поштени услови за изборе:

1. фер приступ медијима
2. сређивање бирачког списка
3. обезбеђивање камера које ће снимати бирачке кутије и бројање гласова
4. омогућавање увида у комплетан бирачки материјал након избора

Поставља се питање: због чега ЕУ и Берлин не инсистирају на овоме? Да ли је ЕУ одустала од демократије, слободних избора и владавине права?

Ови услови за фер и поштене изборе се не договарају на састанцима под покровитељством Сороша, већ у Народној скупштини Републике Србије, кроз расправу позиције и опозиције и кроз законска решења која онда та Скупштина усваја.

Бојкот је очигледно најбољи начин да се уздрма оваква недемократска власт која управља Србијом помоћу медијског мрака, застрашивања грађана и великодушне подршке ЕУ. Бојкот је најбољи начин да се Србија избори за фер и поштене изборе.

Власт уз активну подршку и учешће ЕУ, тренутно пробира и разврстава лажну опозицију на „грађане“ (ЛДП, СВМ, СМС, бивши делови ПСГ) и „десницу“ (СРС, ДСС, Шапић) како би у јавности створила привид о легитимитету резултата још једних неслободних парламентарних избора. Оно што је заједничко овој “грађанској” и “националној” опозицији је жеља да буду део партократске поделе плена и удомљавање својих кадрова.

Под истим барјаком раде и мејнстрим медији у Србији, који свакодневно промовишу лажну опозицију као прихватљиву и дају јој велики простор да заговара одустанак од бојкота.

Истинска опозиција у Србији треба да остане одлучна у својој намери да бојкотује предстојеће републичке изборе док се не створе услови да они буду фер и слободни. Да би тај бојкот имао жељени ефекат, потребно је да га подрже СзС, ДЈБ, ПСГ и сви аутентични грађански покрети широм Србије, који нису под контролом СНС-а.

Само уједињеним наступом по питању бојкота, истинска опозиција у Србији може да раскринка ову предизборну ујдурму власти, срачунату на стварање привида да у аутократској Србији постоји демократија.

Доста је било

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић наоружавао терористичку организацију Хезболах српским оружјем

4.7 (3) Европски тинк-тенк Мена воч открива документе са детаљима о куповини српског наоружања Катар …

Минималац ће у 2021. бити 32.126 динара

0 (0) Са 172,5 динара, колико сада износи, минимална цена рада по радном часу биће …

Један коментар

  1. НИ ЈЕДАН „србски“ ПОЛИТИЧАР КОЈИ СЕ ОВОМ НЕЧАСНОМ РАБОТОМ БАВИ ОД ДРУГЕ ПОЛОВИНЕ ПРОШЛОГ ВЕКА ПА ДО ДАНА ДАНАШЊЕГ, ЗА МЕНЕ НЕ ПОСТОЈИ И РЕАЛНО НЕМАМ ЗА КОГА ДА ГЛАСАМ !
    ЛОПОВИМА, УБИЦАМА, ЛАЖОВИМА И ХОХШТАПЛЕРИМА СВИХ ФЕЛА И СВИМ ПРОДАНИМ ДУШАМА КОЈИ СЕ У ОВОЈ ОЈАЂЕНОЈ ЗЕМЉИ НАЗИВАЈУ „ПОЛИТИЧАРИ“
    Н Е Д А М ГЛАС !!!!!!
    Б О Ј К О Т !!!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *