понедељак , 23 новембра 2020

ДРАМА У БЕОГРАДУ: Извршитељи отимају стан који је плаћен 87.000 евра!

0
(0)

Извршитељи су избацили из стана Дејана Аксентијевића у Булевару Арсенија Чарнојевића 52А/3 у Новом Београду.

Дејан се тренутно налази испред зграде заједно са својим сином, а у стану су извршитељи и како каже не пуштају их у стан, а будући да су насилно ушли сматра да је то од сада нова тактика извршитеља.

Полиција је стигла у великом броју, а чуло се бургијање јер постављају нову браву на вратима стана.

Дејан је открио да није успео да узме ни своје основне ствари из стана, како каже његов син Душан је под великим стресом јер га је пробудило бургијање будући да су извршитељи насилно ушли у стан.

Подсећамо, стан је купљен 2005. године, а Дејан отплаћује рефинансирани кредит од 2006. године.

– Због немогућности отплате кредита, тужио сам банку, тражећи раскид уговора. За време трајања тог процеса, на Вишем суду у Београду, банка је покренула процес преко Трећег основног суда који је дозволио извршитељу да спроведе аукцију и прода стан сину, који је и сам извршитељ – тврди Дејан.

– И поред кривичне пријаве према којој је у току поступање у Вишем јавном тужилаштву, жалби извршитељу, Kомори извршитеља, Министарству правде, Трећем основном суду и Вишем суду у Београду, било је заказано исељење мене и моје породице за 19.02.2019. године, додао је Дејан.

Објаснио је како се тада извршитељ појавио у друштву својих људи из канцеларије, адвоката купца стана, бравара и екипе за селидбе, али без подршке полиције тако да извршење није спроведено. Ипак, извршитељ је најавио да следећи пут долази у пратњи полиције да се спроведе исељење.

Уз помоћ активиста здружене акције, “Kров над главом” и солидарних грађана, извршење је спреченим али је ново заказано за данас.

Дејан и Снежана Аксентијевић у стану живе од 2005. године. Стан су отплаћивали путем стамбеног кредита банке, који је подигнут у швајцарцима. Због сталних промена услова отплате и рате за кредит Аксентијевићи су тужили банку за раскид уговора на основу промена околности под којима је уговор потписан.

– Након што смо добили вештачење судског вештака економске струке да је дуг двоструко мањи у односу на оно што банка потражује, банка покреће продају њиховог стана, за који су до тада исплатили 87.000 евра, рекао је он.

Аксентијевићи тврде да банка није имала право да прода њихов стан, као и да је било различитих неправилности у поступку због којих су предали кривичне пријаве Вишем јавном тужилаштву и жалбе извршитељу, Kомори извршитеља, Министарству правде, Вишем суду и Трећем основном суду у Београду.

Kако нам је објаснио, први разлог је што у уговору постоје два корисника, он и његова супруга, а заложну изјаву је дао само Дејан. Такође, супруга Снежана је као корисник уговора и власница 50% стана имала право прече куповине, али она не само да није позвана на аукцију, него није ни била обавештена да се аукција одржава, тврди он.

Аксентијевићи очекују да ће, због наведених неправилности, продаја њиховог стана бити поништена, као и да ће све околности око јавне лицитације и продаје стана бити проверене у складу са начелом транспарентности.

Здружена акција Kров над главом напомиње да су јавно упутили захтев Министарству правде да се уведе мораторијум на примену Закона о извршењу и обезбеђењу до измене.

– Такође смо наведеном министарству и Kомори јавних извршитеља тражили да се објави трошковник везан за случај исељења Добриле Петровић на Врачару, а сада додајемо да је због начела транспарентности важно и да се објави документација везана за продају стана породице Аксентијевић, кажу уз “Kрова”.

Еспресо.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Милион старих предмета неплатиша комуналних услуга пребацује се извршитељима, неки од њих старији од 20 година

4.4 (5) Скоро милион старих извршних предмета сукцесивно ће, у наредне две године, бити пребацивано …

ИЗВРШИТЕЉИ ОБУСТАВИЛИ ЗАПЛЕНУ имовине напредног забављача Аце Лукаса

4.2 (5) Како Нова.рс сазнаје, данашњи поступак извршења заплене имовине је обустављен након што је …

Један коментар

  1. Cestita Baba Stojanka svoje pravo na cast i dostojanstvo je odbranila, privremeno mnogo izgubila, al jednom ce istina nad lazi i bezobzirnosti pobediti, pa ce doci vreme bandere kititi, i slavlti one koji rade i stvaraju a od drugih ne otimaju. — ovo se recima i ubedjivanjem ne moze postici.
    — oni imaju pendreke, pistolje, suzavac i maloumnike izmetcare, milose i tenkove, pa im se zasad moze sve

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend