Драматично упозорење стручњака: Србији прети епидемија рака!

Драматично упозорење стручњака: Србији прети епидемија рака!

Београд – Број оболелих од карцинома у Србији драстично ће се повећати од 2019. јер осиромашени уранијум из НАТО бомби после 20 година има најјаче дејство, каже онколог Владимир Чикарић… Сада имамо 35.000 људи оболелих од рака, а за три године могло би да их буде 70.000

Србији за три године прети права епидемија карцинома, јер осиромашени уранијум који је остао од НАТО бомбардовања 1999. најјаче дејство на људски организам има после 20 година, тврди за „Информер“ познати онколог Владимир Чикарић!

На окупираним територијама деца добијају карцином

Радиолог у Дому здравља у Звечану, др Властимир Цветковић открио је за „Информер“ да се број оболелих од рака на окупираним територијама удвостручио у односу на период пре бомбардовања. Што је најгоре, од карцинома све више оболевају и деца.

„Косово је постало „мала Хирошима“, а пораст малигнитета у директној је вези са радиоактивним уранијумом, којим су нам током бомбардовања затровали земљу. Имао сам пацијенткињу која има само 14 година, а открили смо јој рак дојке. Код бебе од осам месеци открили смо цисту на јајнику „, истиче др Цветковић и додаје да је у највећој експанзији карцином плућа код мушкараца и рак дојке код жена.

Према његовим речима, у Србији тренутно има 35.000 људи оболелих од рака, а после 2019. године тај број могао би да се дуплира и до 70.000 јер се дејство осиромашеног уранијума са окупираних територија и из Пчињског округа шири на целу земљу.

Најгоре тек предстоји

Чикарић открива да се број малигних обољења у Србији после НАТО бомбардовања повећао за 110 одсто и упозорава да најгоре тек предстоји.

„Србија је по смртности од тумора прва у Европи, а имамо скоро три пута већу смртност од карцинома у односу на светски просек. Разлог за то је што се прашина од осиромашеног уранијума из Пчињског округа и Косова проширила на целу земљу. Сви смо то удисали. Због тога већ сада имамо драстичан пораст леукемије и лимфома, али и свих осталих карцинома. Међутим, најгоре тек долази. Наиме, осиромашени уранијум најјаче дејство остварује тек након 20 година и тада здраве ћелије највише претвара у канцер. То значи да ће од 2019. године од карцинома годишње оболевати далеко више људи, према неким проценама чак 70.000, што је дупло више него сада. Пред нама је права здравствена катастрофа, коју не можемо никако да спречимо“, упозорава Чикарић.

Генерал потпуковник Слободан Петковић, специјалиста за атомско-биолошко-хемијску одбрану, открива за Информер да је највећа количина осиромашеног уранијума, чак 15 тона, бачена на Пчињски округ и окупиране територије.

„Пројектили са осиромашеним уранијумом бачени су на чак 81 локацију на Косову и Метохији и девет у „ужој“ Србији. Изручено је више од 31.000 пројектила, а најгоре је прошло брдо Пљачковица, које се налази поред Врања. Тамо је радијација енормна, а да ствар буде гора, то брдо се налази на само 600 метара од центра Врања и људи тамо воде децу на излете. Поред ове локације у Србији има још неколико критичних места у Пчињском округу – Боровац и Братоселце код Бујановца и Рељан код Прешева. Ова подручја су ограђена бетонским стубовима, постављене су табле упозорења, а становништво је информисано о опасностима“, јасан је Петковић.

Однесите уранијум

Он напомиње да је ситуација алармантна и да би онај који нас је бомбардовао под хитно требало да „однесе“ уранијум из Србије.

„Остављена нам је огромна количина уранијума на „чување“, чије је време полураспадања чак 4,5 милијарди година. Радијација ће почети масовно да убија нас и нашу децу. Одговорни за бомбардовање би сада морали да узму тај отров и врате га одакле су га донели. Или ако хоће, нека подигну викендицу на Пљачковици, па нека тамо гаје своју децу. Душа ме боли када видим да то брдо посећују туристи и да на њему деца пеку роштиљ, а добро знам колико је тамо погубна радијација“, искрен је Петковић.

Информер

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Немачки медији: Некажњени рат против Србије изазвао катастрофу ― ко ће судити НАТО?

Немачки медији: Некажњени рат против Србије изазвао катастрофу ― ко ће судити НАТО?

НАТО је 1999. године, без мандата УН, бомбардовао српске болнице, школе, електране, хемијска постројења, а …

ДАНИЦА ГРУЈИЧИЋ: Током НАТО агресије почињен је екоцид, а од тада се рађају деца са ДЕФОРМИТЕТИМА!

ДАНИЦА ГРУЈИЧИЋ: Током НАТО агресије почињен је екоцид, а од тада се рађају деца са ДЕФОРМИТЕТИМА!

Директорка Института за онкологију и радиологију Србије професор др Даница Грујичић нагласила је да је …

2 Коментара

 1. STRAŠNO!
  Sve ovo je tačno 1001%

  Živim par stotina metara ispod Pljačkovice, i gledao sam svojim očima kad su gađali Relej (TV-repetitor) i sav dim i prašina koja se digla posle bombardovanja se raspršila iznad naših kuća i glava. Tada nismo znali da su nas gađali projektilima sa osiromašenim uranijumom!
  Svi koji su posle bombardovanja bili na raščišćavanju tog terena su u međuvremenu pomrli od raka – karcinoma (tačnije skoro svi jer je jedan od nekolicine preživelih moj školski drug koji je u međuvremenu oboleo i nadam se izlečio od karcinoma)

  Pretpostavljam da u Vranju svaka treća kuća ima nekog obolelog ili nažalost preminulog od karcinoma !
  Bio sam prisutan na Hirurgiji kada su pre nekoliko meseci u toku jedne nedelje imali 100% kompletno sve operacije od karcinoma. Pre nekoliko decenija su imali 1-2 operacije mesečno sa tom dijagnozom i to je bili puno !
  Nažalost, i ja imam oca obolelog od karcinoma debelog creva i borimo se protiv tog zla koje je posledica bombardovanja, a premijer – šiptar, izdajica i fašista ide kod naših neprijatelja preko bare!
  Ko se druži s našim neprijateljima i naš je neprijatelj!

  • I verovatno donira fondaciji Klintonovih od ove ljute sirotinje. Mazi se i pipka prisno, sa izvinjenjem sto su potrosili bombe na Srbe lenje i primitivne ciji je on nesrecni premijer…. Pa pozelim da njegova Milica dozivi sudbinu dece kojoj je “blagodet”Klintonovih aktivnosti zauvek promenila detinjstvo…..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *