Држава даје ваше приватне податке без икакве контроле ЕУ!

0
(0)

Посланици Скупштине Србије започели су на данашњој седници да разматрају у начелу предлоге закона за потврђивање неколико међународних споразума међу којима споразум о сарадњи са Европском полицијском канцеларијом и споразум са Црном Гором о узајамном заступању у пружању конзуларне заштите и услуга у трећим земљама.

Министар пољопривреде Снежана Богосављевић Бошковић је, говорећи о Предлогу закона о потврђивању Споразума о оперативној и стратешкој сарадњи са Европском полицијском канцеларијом, рекла да се кроз њега омогућава још ефикасније борба против организованог криминала, тероризма и других облика међународног криминала, посебно кроз размену података.

Према њеним речима, правовремени приступ подацима и њихова размена са чланицама Европске уније, заједно са већ постојећим механизмом размене информација са Интерполом, омогућиће Србији наставак успешног откривања, спречавања и спровођења истрага о криминалним активностима, поготово у хитним случајевима.

Она је рекла да овај споразум има значајно место у преговарачком процесу приступања Србије Европској унији, у оквиру поглавља 24, једног од најзначајнијих, које се односи на слободу, правда и безбедност. Размена података одвијаће се кроз стриктно предвиђене процедуре уважавајући при томе начела и прописе о људским правима и основним слободама и владавином права, рекла је Бошковић наводећи да овај спроразум омогућава грађанима виши степен сигурности у области правде И безбедности.

Посланик Нове демократске странке Јанко Веселиновић је, рекламирајући повреду пословника, рекао да су ово споразуми из области министра спољних послова и министра унутрашњих послова и да не види како ће министар пољоприведе да стручано објасни, на пример, политичке односе са Монголијом и Лаосом, на које се односе неки споразуми који су данас пред посланицима.

Он је рекао да је Бошковић, која је говорила о сарадњи са Европолом, заправо само прочитала написани говор и да је ту јер је из квоте Социјалистичке партије Србије што говори о „начину рада ове владе“. Споразум о узајамном заступању у пружању конзуларне заштите и услуга са Црном Гором, како је навео предлагач, предвиђено је да стране уговорнице узајамно пружају конзуларну заштиту и услуге својим држављанима преко дипломатско-конзуларних представништава у трећим земљама у којима једна од ових земаља нема такво представништво.

Под конзуларном заштитом и пружањем услуга, у смислу овог споразума, подразумева се помоћ у случају озбиљне болести, елементарне непогоде, ратних дејстава, хапшења, издавање путних исправа за повратак у земљу порекла, издавање виза, пружање финансијске помоћи и неки други случајеви. Овај споразум, наводи се у образложењу, представља реализацију договора о наставку билатералне сарадње и допринеће даљем унапређењу међусобних односа и регионалне сарадње у приближавању ових земаља европским стандардима у пружању конзуларне заштите.

Посланици данас разматрају предлоге закона о потврђивању споразума са Монголијом о укидању виза за држављане две земље као и спраразум са Лаосом о укидању виза за носиоце дипломатских и службених пасоша, што је резултат, како се наводи, узајамног поштовања, поверења као и свеукупно одличних односа Србије и ових земаља.

 

ФоНет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучићу, ево стигла ти најновија понуда од ЕУ, на чело да је натакнеш!

5 (9) Председник Србије Александар Вучић рекао је да се нада да ће ЕУ разумети …

Антихришћански вандализам у Белој демонији ака Европи достиже врхунац

4.3 (3) У извештају Института Хајтстоун пише: „Неки напади, посебно против Римокатоличке цркве, дело су …

3 Коментара

 1. neka svi imaju nase podatke o nama tako sa smo svi nezasticeni…

 2. Не треба нам премијер који ради оно што није његов посао.
  Не траба нам премијер који не ради свој посао.
  Не треба нам премијер који хистерише,уздише,глумата ,прави драмске паузе од по 5 минута и изиграва мученика.
  Не треба нам премијер који позира у угланцаним ципелама испред хеликоптера не схватајући која нам катаклизма наилази.
  Не треба нам премијер који се возика унаоколо у чамцу у коме може да стане бар 6 унесрећених.
  Не треба нам владајућа странка која користи несрећу да би ДОШЛА НА ВЛАСТ у градовима где је опозиција.
  Не треба нам владајућа странка која шаље добровољце у Шабац,град који има 50000 становника.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend