Држава уплатила новац за помоћ народњацима, а ти сиротињо само гледај

Држава уплатила новац за помоћ народњацима, а ти сиротињо само гледај

4.4
(14)

Док Мирослав Илић изјављује како му је довољно 3.000 евра месечно да преживи, његове колеге народњаци на сав глас плачу и јадикују како немају од чега да се прехране јер им је током короне посао стао. Плачу и мрште се као онда када некога погоди њихова песма па са емоцијама на лицу почну да их ките новцем. Данас када тих весељака нема да часте, ту је држава да помогне „неснађеним певачима на рубу егзистенције“.

Затворите објекте, спречите окупљања људи, рад кафића и ресторана, нека нико нигде не излази где може да се сретне са више од петоро људи на истом месту. Нека се газде тих објеката стрпе мало, па шта ако нема зараде, ваљда је битније здравље. Тако би могло да се каже да се држава поставила у овим ситуацијама – осим за богатији део друштва.

Док сви траже помоћ, држава као да је само чула певаче па им брже боље притекла у помоћ. Знате они посла немају (баш као и многе друге струке, да не набрајамо сад), а животни и остали трошкови се нагомилавају. Због тога им је сада држава званично притекла у помоћ.

Финансијску помоћ од државе добили су извођачи који уживају статус самосталних уметника, и то на молбу Самосталног синдиката естрадних уметника Србије, који је од Министарства финансија затражио новчану помоћ за своје чланове, потврдио је Драгиша Голубовић, председник Семус.

“Ту помоћ су добили музичари и певачи који су у статусу самосталног уметника а да нису у пензији, већ су активни, и којима још увек тече радни стаж. Међу њима су Иван Гавриловић, Снежана Бабић Снеки, Марко Булат, Беки Бекић, Јелена Броћић и много други. Накнада је била наменска због короне, три пута по 30.000 динара месечно, укупно 90.000 на њихове текуће рачуне, с тим што је све исплаћено ођедном. Та помоћ је знатно помогла људима. Ми смо у име Самосталног синдиката естрадних уметника и извођача Србије упутили захтев Министарству финансија да одобри додатна средства и за самосталне раднике у области културе, тј. за музичаре и певаче који нису у статусу самосталног уметника, који живе искључиво од свог посла и по том основу су пријављени код пензионог фонда и плаћају сами себи доприносе. Надамо се да ће и то одобрити”, објаснио је Голубовић за Kурир.

Нико не оспорава да ни певачима не цвета бизнис, да су им отказани многи наступи и да сигурно не зарађују као раније. Али је скроз несхватљиво да се реагује одмах на апел људи који су за живота неоспорно стекли одређену уштеђевину, док обичан народ ни од плате није могао да претекне месец, а камоли да нешто стави у касицу за ове дане.

Изгледа она „пара на пару иде“ важи и током ванредних ситуација, па боље да се подигне конто ономе ко је научио да живи на високој нози, него угроженом становништу. По принцупу они су навикнути да састављају крај с крајем, па ће се и сада снаћи.

Ништа друго до срамота државе.

Бојана Мирић
Извор: Ноизз.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Упркос Вучићевим фантазијама и лажима Србија је званично седма најсиромашнија земља у Европи!

Упркос Вучићевим фантазијама и лажима Србија је званично седма најсиромашнија земља у Европи!

5 (7) Упркос тврдњама власти да у Србији влада „златно доба“, те да важимо за …

Kреће иживљавање извршитеља над дужницима, хоће да нас паралишу

Kреће иживљавање извршитеља над дужницима, хоће да нас паралишу

5 (2) Здружена акција Kров над главом саопштила је данас да је у току покушај …

3 Коментара

 1. Стеван Бошњак

  Да Мирослав Илић живи од БОГАТУНА, танко би дефецирао.
  Дакле, тих 3.000 еврића месечно му даје сиротиња. Ко је бре ј..е !

 2. a picka li ti materina, seljacino mrcajevacka, dade suntu pare za vilu na vracarskom pasnjaku, izbegava porez placati, sto ostade prokocka, i rodjenog sina otera a sad bi od narodne muke para.
  kako Brena ustede, kako se ne ugleda na cestitu Veru Matovic, slugo genocidnog zlikovca, seo zivot prodajes muda mesto bubrega, klosaru i nistarijo pogana.
  pitaj sa koliko para zivi tvoj komsija preko puta.
  PU

 3. Sramno i neshvatljivo za normalnog čoveka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend