Ер Србија – напредњачка превара века!

Ер Србија – напредњачка превара века!

5
(7)

Од формирања ове компаније постојале су разне сумње у њено пословање нарочито уколико знамо да је у цео овај пројекат и оснивање био укључен гробар српске економије, Млађан Динкић!

Ситуација није нимало сјајна а пандемија је била само окидач у пропадању овог предузећа. Наиме, Влада је донела одлуку да се и ове године финансијски помогне овој компанији али проблем лежи у чињеници да та “финансијска ињекција” има само краткорочно деловање.
Овај Вучићев експеримент ће у 2021. години грађане Србије коштати преко 200 милиона евра а да при том не постоји податак да ли ће и друга страна обезбедити нека новчана средства (Србија има удео 51%, ино партнер 49%).

Просто речено, лаички, ситуација око Ер Србије је следећа:

– 200 милиона евра из џепова грађана Србије је потребно за помоћ овом предузећу у 2021. години. Тиме се само краткорочно решава проблем.
– Од свог оснивања, Ер Србија, на свом сајту није објавила ниједан периодични нити годишњи финансијски извештај.
– Остварује губитак (пре пореза) од преко 2,5 млрд динара просечно годишње.
– Од 2015. године Ер Србија не успева да из прилива из редовног пословања покрије доспеле обавезе, па се мањак средстава надомешћивао задуживањем.
– Kомпанија годинама остварује губитак изнад висине капитала.

Ер Србија од свог оснивања остварује губитак изнад висине капитала што је углавном одлика губиташких државних предузећа. Нагомилане обавезе „појеле“ су капитал. На крају 2019. године укупне обавезе Ер Србије износиле су 41 млрд динара и биле су 1,6 пута веће од укупне имовине предузећа (26 млрд динара),што значи да је компанија остварила губитак изнад висине капитала од чак 15 млрд динара.

Не чуди овакво стање уколико знамо да је око оснивања ове компаније своје прсте умешао чувени лопов Млађан Динкић а по налогу Александра Вучића.

Још једна превара грађана Србије од стране великог вође “Александар Вучић, те 2013. године, изјавио је да ће нова авио-компанија “Ер Србија” до краја године учинити Србију лидером у региону, а та компанија постати најмоћнија у радијусу земаља са готово 100 милиона становника”.

Уместо најмоћније компаније добили смо још једног озбиљног губиташа!

Извор: Српска Ствар

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

За девет година Вучићеве владавине Србија је претрпела већу материјалну штету и губитке у људству него у свим ратовима и окупацијама уназад два века

За девет година Вучићеве владавине Србија је претрпела већу материјалну штету и губитке у људству него у свим ратовима и окупацијама уназад два века

5 (3) Олош који је створио тиранин мора се хитно почистити Иако је и крив …

Најновије информације о афери „Јовањица“: Нарко дилер Колувија спонзор БИА?! (видео)

Најновије информације о афери „Јовањица“: Нарко дилер Колувија спонзор БИА?! (видео)

5 (1) Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић на данашњој конференцији за медије, поводом најновијих сазнања …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend