ДС пред банкротом, још плаћају Тадићеве кампање док он са ловом коју је изрекетирао за време власти глуми политичара

ДС пред банкротом, још плаћају Тадићеве кампање док он са ловом коју је изрекетирао за време власти глуми политичара

0
(0)

ИАКО су се демократе надале да ће још пре неколико месеци изаћи из блокаде у којој су више од годину дана, нема назнака да би минус у страначкој каси ускоро могао да се смањи.

Према подацима са сајта Народне банке Србије, износ због којег су у блокади за два месеца скоро се удвостручио, и сада износи 78,2 милиона динара (док је у јуну био око 37 милиона).

Како сазнајемо, финансијска ситуација у Крунској толико је лоша, да је крајње неизвесна и судбина имовине коју су поједини функционери заложили како би странка узела кредит за кампању 2012. код Развојне банке Војводине, а којој прети одузимање. Једна од идеја је и да они који су заложили своје некретнине сами регулишу дуговања према банци, а да се онда „пребијају“ са ДС.

Према речима секретара ДС Милана Поповића, РБВ не одустаје од наплате 40 милиона динара камата на кредит, које су, по мишљењу демократа, незаконито „назидане“:

– Боримо се, али на наплату стално стижу огромне обавезе које су направљене док је председник био Борис Тадић. Само једној маркетиншкој агенцији морали смо да исплатимо девет милиона евра на име предизборне кампање, коју су нам радили 2012. У овом тренутку не знамо када бисмо могли да изађемо из блокаде.

Поповић напомиње и да се тражи решење за хипотеке код РБВ, а да је међу опцијама и та да они који су залагали имовину сами рашчисте рачуне са банком, па да онда те износе потражују од странке.

Међу онима који су заложили имовину су и брат Александра Сенића, који је под хипотеку ставио стан, затим отац Оливера Дулића, чија је фирма „ДГ компани“ била један од „гаранта“ за кредит. Имовину су још заложили Драган Ђилас, Душан Елезовић, Лазар Дулић (такође из Суботице, али није у сродству са Оливером Дулићем) и Бранислав Вујовић. На том списку су и супруга некадашњег члана ДС Жељка Брестовачког, као и Александар Шапић. На њихове адресе су у протеклом периоду стизала упозорења из РБВ да би имовина могла да им оде на добош.

Сенић за „Новости“ каже да није упознат са идејом да их ДС остави да сами решавају спор са РБВ и да очекује да руководство странке у сарадњи са онима који су заложили имовину пронађе излаз из ситуације:

– Не знам за друге, али у случају стана који је заложио мој брат, суд је започео процену вредности те некретнине. После тога следи оглашавање и лицитација.

КРИЗА НЕ ОДЛАЖЕ МИТИНГ

Финансијске муке, како кажу у Крунској, неће спречити демократе да наставе са опозиционом борбом. Они увелико припремају следећи велики митинг у оквиру кампање „Осветлимо Србију“, а који ће бити одржан 12. септембра у Нишу.

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић је пред одлазак очистио са политичке сцене оне који су га стварали: И сви су нестали у истом дану

Вучић је пред одлазак очистио са политичке сцене оне који су га стварали: И сви су нестали у истом дану

4.8 (30) Александар Вучић је нанео несагледиву штету Србији. Што није успео да опљачка, то …

БЕЗМУДИ преварантски трио није успео да скупи ни 500 потписа за лажне изборе на Врачару!

БЕЗМУДИ преварантски трио није успео да скупи ни 500 потписа за лажне изборе на Врачару!

5 (4) Како Директно.рс сазнаје, коалиција бившег председника Бориса Тадића, бившег премијера Зорана Живковића и …

Један коментар

  1. jebo vas tadic loza francetica

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend