fbpx

„Два и по пута веће месечне рате за кредите“

0
(0)

Београд — Корисници кредита у швајцарским францима ће у петак, 2. јуна одржати протест испред Врховног касационог суда у Београду.

Протест ће се одржати јер надлежни ништа не чине да помогну грађанима који отплаћују такве позајмице, најавило је Удружење банкарских клијената „Ефектива“.

Како је саопштено, тај суд три месеца касни са ревизијом (уједначавањем судске праксе) на основу решења новосадског Апелационог суда, којим је правноснажно раскинут један уговор о швајцарцима.

„Ефектива“ је истакла да корисници тих кредита „свакодневно трпе огромну штету плаћајући два и по пута веће месечне рате на увећане главнице кредита“.

Наведен је пример клијента који је подигао кредит од 150.000 евра (у францима), банци исплатио око 135.000 евра и онда добио тужбу да плати 400.000 евра.

„Таквих примера је око 20.000 у Србији, које је НБС препустила на немилост банкама, иако су проблеми са отплатом кредита у швајцарцима свугде у региону већ решени“, наведено је у саопштењу.

Проблеми у отплати зајмова у францима су почели у јануару 2015. године кад је швајцарска валута нагло ојачала после укидања паритета франка према евру.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Због овог текста је Вучићев режим ухапсио новинарку Ану Лалић

4.5 (18) KЦ Војводине пред пуцањем: Без заштите за медицинске сестре Сваки пети оболели од …

Вучићев режим ухапсио новинарку Ану Лалић због извештавања о катастрофалној ситуацији у КЦ Војводина па је пустио на слободу

4.8 (6) Полиција у Новом Саду синоћ је привела новинарку портала Нова.рс Ану Лалић након …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *