fbpx

Двери: Вучић спроводи Ахтисаријев план, нека наведе једну једину ствар коју је урадио за Србе КиМ и Србију

0
(0)

„СКАНДАЛОЗНА одлука тзв. Владе Косова да сву непокретну имовину на Косову и Метохији регистровану на име СФРЈ, Србије и Аутономне покрајине Косово региструје на име тзв. Републике Косово као власника те имовине, јесте последица издајничких бриселских преговора којима, сада Вучићев режим а претходно Тадићев, обезбеђују заокруживање државности тзв. Косова.

Српски покрет Двери сматра да је Вучић пристао и на ову отимачину српске имовине, а заузврат је добио тапшање по леђима и хвалоспеве Ангеле Меркел.

Да није пристао – прошао би као Тадић приликом последњег сусрета са Меркеловом.

Очекујемо да ће сада да уследи позоришна представа у којој ће државни врх Србије да глуми изненађење, као што је по правилу до сада то увек радио, док на другој страни прихвата уставни и правни поредак тзв. Косова потписивањем бриселских споразума или, што је још горе, усменим договорима са бриселском администрацијом и NATO, о којима нико ништа не зна.

На Косову и Метохији тзв. Косовска поверилачка агенција већ више од 10 година спроводи приватизацију наших друштвених предузећа. Заиста би било срамно да било ко глуми да је изненађен оваквим развојем догађаја. Посебно ништа од овога не треба да буде изненађење ако се има у виду да сада Вучић, а претходно Тадић, све време раде на спровођењу погубног Атхисаријевог плана који је одбачен у Савету безбедности, а који за циљ има да направи државу Косово.

Према плану тадашњег посредника у преговорима, Мартија Ахтисарија, сва непокретна и покретна имовина бивше СРЈ или Републике Србије, као правног следбеника, која се налази на територији КиМ, треба да постане власништво Косова.

Вучић је до сада преговорима у Бриселу прихватио уставни и правни поредак тзв. Косова, пристао на гашење српских институција на КиМ, а деловањем посланика Српске листе омогућио избор Тачија за председника, званично присуством посланика у скупштини које је било неопходно, а незванично огољеном трговином српским интересима и узимањем новца за избор Тачија.

Омогућио је Албанцима верификацију Споразума о стабилизацији и придруживању са ЕУ, присуством и гласањем посланика Српске листе.

Вучић је Албанцима омогућио све што им је било најважније, а шта су Срби добили?

Усвојени су закони који онемогућавају опстанак Срба на КиМ. Све што је било од виталног значаја за опстанак Срба да се спречи, није спречено. Само у 2016. години усвојена су три најштетнија закона за српски народ на КиМ – Закон о Агенцији за верификацију имовине, Закон о Трепчи и Закон о стратешким инвестицијама.

Закон о Агенцији за верификацију имовине практично омогућава легализацију отете приватне имовине Срба, односно обезбеђује да сва узурпирана српска имовина пређе у власништво Албанаца. Законом о Трепчи отета је огромна имовина овог српског гиганта. Закон о стратешким инвестицијама омогућава да косовска влада слободно располаже имовином Републике Србије, Српске православне цркве, имовином српских предузећа на КиМ.

Уследило је срамно обмањивање грађана Србије како је Вучићева влада остварила невиђену дипломатску победу јер су се САД и NATO успротивиле формирању тзв. војске Косова. САД и NATO су се само успротивиле формирању косовске војске путем доношења закона, они инсистирају да се трансформација Косовских безбедносних снага у војску обави путем промене Устава. NATO и САД све време помажу процес формирања војске, а NATO обучава припаднике КБС.

И сада ова одлука тзв. Владе Косова да сва непокретна имовина државе Србије прелази у руке лажне државе Косово. Нека Вучић наведе једну једину ствар коју је урадио у интересу српског народа на КиМ и по питању заштите интереса државе Србије и њене јужне покрајине.

Вучићева издајничка политика свакога дана постаје све очигледнија. Зато је неопходно да на предстојећим изборима Вучић буде поражен.

Ако грађани Србије укажу поверење Бошку Обрадовићу он ће поштовати уставну заклетву. Суспендоваће Бриселски споразум и вратиће решавање питања Косова и Метохије у Уједињене нације”, каже се у саопштењу Двери.

(саопштење Српског покрета Двери)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вукадиновић: Вучић води политику ЛДП-а али уз радикалску реторику, ушушкану у квазинационалистички омот

0 (0) Народни посланик и политички аналитичар, Ђорђе Вукадиновић био је гост Еспресо интервјуа недеље. …

ШКОРО: Вучић као девојчица писао дневник, да ли је прескако ластиш и носио хулахоп

5 (2) Бивши Идол Небојша Крстић, више пута је доказао да ништа није срамота радити …

Један коментар

  1. Данко Б. Марин

    Сличан њему – усташобалија Агим Чеку би можда био МАЊЕ напредно радикалан? Рушити то ђубре што пре!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *