Двострука ликвидација у центру Ниша у по бела дана!

Двострука ликвидација у центру Ниша у по бела дана!

НИШ – Жарко Савић (33) у Нишу познатији под надимком Ћента и Александар Барјактаревић (35) звани Сашко Лудак убијени су у пуцњави која се догодила око 11 сати у строгом центру Ниша. На само педесетак метара од зграде Основног и Вишег суда, у Улици Иве Лоле Рибара испред кафића Пандора, виђена је професионална ликвидација у обрачуну момака из криминалног миљеа.

Савића и Барјактаревића упуцала су двојица нападача који су поред кафића пројурили на скутеру и нестали у непознатом правцу. Савић је погођен са два хица у главу и настрадао је на лицу места.

Барјактаревић је задобио више метака у тело. Са тешким и вишеструким повредама пребачен у Kлинички центар у Нишу. Био је погођен са три метка, а један је прошао кроз срце.

– Пацијент Барјактаревић је пребачен код нас без свести и пулса, са проширеним зеницама, каже примаријус доктор Миодраг Лазић директор Ургентног центра.

– Реанимацијом смо му повратили пулс. Одмах је пребачен у хируршку салу и кренула је операција. Током операције, у 13 сати и 30 минута преминуо је. Био је погођен са три метка у пределу грудног коша. Један му је погодио срце. Извадили смо тај метак, ушили срце, али нажалост младић није успео да преживи због тежина повреда.

Двострука ликвидација у центру Ниша у по бела дана!
Фото: Милан Петковић

Очевици кажу да се све десило у десетак секунди, а било је застрашујуће. Људи у кафићу су у страху потражили заклон, ко је где стигао. Чуло се шест, седам хитаца. Право је чудо да још нико није страдао. Савић и Барјактаревић су дошли мотором и паркирали се тик уз кафић. Kада су хтели да уђу у кафић пришла су двојица такође на мотору. Један је почео да пуца а други је чекао на мотору.

Барјактаровић и Савић, су према незваничним информацијама, раније хапшени због различитих кривичних дела. Барјактаревић је јутрос као оптужени требало да учествује на главном претресу на суђењу за убиство из 2008. године у Мокрањчевој улици. Барајаткаревић се терети за кривично дело тешко убиство у покушају у саизвршилаштву.

Суђење је одложено, а атентатори су очигледно знали за кретање жртава. Барјактаровић је, иначе, већ био на мети атентатора када му је прошлог лета под аутомобил стављена бомба. У тој екплозији је остао без леве ноге.

АНТРФИЛЕ

Портпарол Вишег јавног тужилаштва у Нишу Владимир Станојевић потврдио је у изјави за Новости да је једна особа убијена са више хитаца испред кафића Пандора, док је друга тешко рањена. У тренутку узимања изјаве од портпарола Вишег суда, око 13 сати, Барјактаревић је још био жив.

– Напад се догодио око 11 часова. Напад су извршила двојица нападача. Један је пуцао, а други га је после пуцњаве одвезао скутером са лица места каже Станојевић. Полиција и заменик Вишег јавног тужиоца извршили су увиђај на лицу места и интензивно се трага за извршиоцима овог кривичног дела.

М. Петковић/Ј. Ћосин/Новости Онлине

Фото: Ј. Ћосин

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Ни после 17 година од страшног злочина још нема одговора о погибији гардиста

Ни после 17 година од страшног злочина још нема одговора о погибији гардиста

Ни 17 година од трагедије у топчидерској касарни не зна се ништа више од онога …

Пре 20 година у Дунаву пронађено тело истражног судије Небојше Симеуновића

Пре 20 година у Дунаву пронађено тело истражног судије Небојше Симеуновића

“Ова држава је зверињак, скројена од злочина”, каже за Н1 Јелена Симеуновић, сестра судије Небојше …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *