Економски убица Вучић Светској банци: Српска економија и финансијски систем више не постоји!

2
(1)

Председник Србије Александар Вучић данас је у разговору са регионалном директорком Светске банке за Западни Балкан, Европу и Централну Азију Линдом Ван Гелдер изјавио да је циљ реформи одрживи раст БДП у наредном петогодишњем периоду на годишњем нивоу од 4-6 одсто.

Kако је и најављено на недавном састанку са регионалном директорком Ван Гелдер, председник Вучић одржао је континуитет разговора са Светском банком у циљу наставка неопходних структурних реформи.

„Циљ ових реформи јесте одрживи раст БДП-а Србије у наредном петогодишњем периоду на годишњем нивоу од 4-6 одсто. Наш садашњи раст од 4 одсто је изузетно добар за регионалне прилике, али Србија је у стању да овакву тенденцију настави, те да достигне и 6 одсто раста наредне године“, нагласио је председник Вучић, а преноси прес служба Председника.

Вучић је додао да је подршка Светске банке од изузетног значаја.

Представници Светске банке поново су истакли да су успешно спроведене реформе у Србији донеле одличне резултате, као и да су мере фискалне консолидације, такође, створиле основ за даљи убрзани раст српске привреде.

Саговорници су се сагласили да Србија треба да настави реформски процес у смеру даљег развоја финансијског тржишта уз стварање нових финансијских инструмената за финансирање малих и средњих предузећа и предузетништва.

Такође се разговарало и о реформи јавних предузећа, као и о унапређењу рада Националне службе за запошљавање уз даљи развој активних мера запошљавања.

„Предложени су и кораци за унапређење конкурентности у различитим областима. Србија постаје све конкурентнија, не само због одговорног односа према буџету и инвеститорима, већ и због свеобухватног приступа инфраструктури, која је неопходна за даље инвестиције“, истакао је председник Вучић и нагласио да Србија остаје посвећена спровођењу реформи, нарочито у области законодавства.

Представници Светске банке посебно су похвалили нови законодавни оквир у области јавних инвестиција, јавних набавки, државне помоћи и дуалног образовања.

Све претходно наведено ће, према речима Линде Ван Гелдер, осигурати бољи инвестициони и пословни амбијент, као и одрживи и стабилан привредни раст Републике Србије.

Данас онлајн

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Професор Чворовић открио све о избору новог патријарха: Ево шта спрема Вучић (видео)

5 (3) Гост Дејана Петра Златановића у емисији „Интервју“ на јутјуб каналу „Центар-Србин.инфо“ био је …

ВУЧИЋ: 1,8 милиона доза Фајзерове вакцине за Србију

3 (4) Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је Србија за крај ове …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend