Татин син уништио Крагујевац, нико не зна колико град заиста дугује новца!

2.3
(3)

Влада доделила Kрагујевцу у износу од 300 милиона динара, тако што је плаћено ЕПС-у око 198 милиона динара.

Николић је објаснио да је јуче „Електропривреди Србије“ плаћена прва рата дуга који укупно износи милијарду и 800 милиона динара.

Николић је навео да је плаћена прва рата од десет годишњих рата, према репрограму који је договорен са ЕПС-ом.

„Ради се о дугу који је настао до 2016. године. То је дуг који је био у школама, вртићима, установама културе, па је град то све преузео на себе, на буџет, и договорио дугорочни репрограм са ЕПС-ом у складу са закључком Владе“ рекао је Николић вечерас у емисији ТВ Kрагујевац „Епицентар“.

Kазао је да је Влада, наравно, схватила да град Kрагујевац не може да измири једноставно и лако из сопствених прихода милијарду и 800 милиона динара и помаже му да враћа рате.

„Из ове текуће буџетске резерве сада покривамо дуг који није настао у време нашег мандата, већ у претходном периоду“ рекао је Николић.

Према речима Николића, озбиљан део старих обавеза град измирује из сопствених прихода, али му је, истиче, неопходна помоћ „ са стране“.

„Влада се одлучила на то да нам годишње помаже, на крају године, и помогла је да са ЕПС-ом договоримо репрограм“ рекао је Николић.

Он је додао да су тако избегнути „озбиљни проблеми“ јер би у супротном ЕПС могао да реализује наплату блокадом рачуна града.

Николић је рекао да од 1. јануара 2016. град Kрагујевац редовно измирује трошак за струју.

Он је навео да је градска власт још пре пет година сагледала ситуацију у вези са дуговима које је затекла и део обавеза репрограмирала кроз дугорочне кредите.

Николић је рекао да то најчешће критикује опозиција, пре свега бивши градоначелник Верољуб Стевановић.

Влада Србије је донела решење о додели 3,1 милијарде динара локалним самоуправама „услед смањеног обима прихода буџета локалне власти и других разлога”.

Највише новца додељено је Београду и Kрагујевцу – по 300 милиона динара.

У решењу о додели средстава локалним самоуправама наводи, да се новац распоређује „за извршавање обавеза буџета локалне власти” због мањих буџетских прихода и разлога „које није било могуће предвидети у поступку припреме и доношења буџета, а који могу довести до угрожавања текуће ликвидности”.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ер Србија тражи отпис већег дела дуговања, Етихад одбио

4 (4) Да ли је угрожено пословање Ер Србије? Одговор на то питање у тој …

Ко не жели мораторијум на рате кредита, може банци да се јави до 10. августа

5 (1) Грађани који желе да наставе са плаћањем рата кредита од данас до 10. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *