Енглези пујдају Македонце на Русију

Премијерка Велике Британије Тереза Меј изјавила је данас у Скопљу да је важно да се спречи утицај Русије и у Европи и на Западном Балкану.

„Русија покушава да утиче, како на европске земље, тако и на земље Западног Балкана, преко злоупотреба информација, сајбер нападима и пропагандом. Важно је да се удружимо против Русије. Подршка Македоније и других земаља је од великог значаја за нас“, рекла је Меј на заједничкој конференцији за новинаре са македонским премијером Зораном Заевом.

Управо због тога, рекла је Меј, како на Самиту у Софији тако ће и на Самиту у Лондону у јуну главна тема бити безбедност у региону и руски утицај на њега, пренела је агенција Макфакс.

Меј је рекла Заеву да Македонију подржава на евроатлантском путу и у решавању спора око имена и истакла да је ту брзо решење више него потребно, јер је од посебног значаја за две суседне земље.

„Конфликти из прошлости знају понекад да буду тешки, али једном заувек морамо да се суочимо са њима. Са добром вољом сви можемо да одемо напред“, рекла је британска премијерка.

Тереза Меј је први премијер Велике Британије који је дошао у званичну посету Македонији након осамостаљивања. Тони Блер био је у Македонији 1999. године због кризе са избеглицама са Косова.

Бета

Актуелно

Лаврова и Русију у Бањалуци дочекали народ и градња српско-руског храма

* Владик ЈЕФРЕМ министру иностраниох послова Русије уручио поклон – фототипско издање најстаријег писаног споменика српске културе и …

Лондон формира „кибернетичку бригаду“ са 2.000 људи за офанзивно ратовање против Русије

* Извори Sky News тврде да ће Велика Британија на нову формацију потрошити 331 милион долара, а …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons