Насловна / Свет / Хелм / ЕУ о Груевском: No comment

ЕУ о Груевском: No comment

Европска комисија не може да коментарише случај бившег премијера Македоније Николе Груевског, који је затражио азил у Мађарској, изјавила је портпаролка те комисије Маја Коцијанчич и истакла да се од македонских институција очекује да делују у складу са прописима.

„Свесни смо ситуације у вези с господином Груевским. Ми не коментаришемо поступке који су у току. Владавина права је фундаментални принцип Европске уније, како за земље-чланице, тако и за земље-кандидате. Очекујемо да све стране поступају у складу са важећим прописима. Овај судски поступак не треба политизовати“, рекла је Коцијанчичева за портал „Алсат М“.

Мађарске власти потврдиле су раније да је Груевски затражио азил у Мађарској, преноси Танјуг.

Груевски се јуче огласио из Мађарске.

Он је на свом профилу на Фејсбуку написао да је у Мађарској и да ће затражити азил, те да је у протеклих неколико дана добијао претње смрћу.

Бивши македонски премијер је осуђен на две године затвора због наводне злоупотребе службене дужности при куповини блиндираног „мерцедеса“, чиме је оштетио буџет за 600.000 евра.

Груевски је осумњичен у још три поступка која је покренуло Специјално тужилаштво, док је он указивао да је реч о политичком прогону.

Спутник

Актуелно

Каква нерешена билетерална питања, ви се олоши подужете грубо мешате у унутрашње послове Србије!

БЕЧ – Европски комесар за проширење и политику суседства Јоханес Хан поновио је данас у Бечу да …

Већина Европљана верује да ће се ЕУ распасти у следећих 20 година

Истраживање које је провео истраживачки центар YouGov у 14 европских земаља показало је да већина …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *