Ево зашто је Вучић наредио да се уништи језеро Заовине

1
(1)

Експерт за енергетику, и некадашњи високи руководилац ЕПС-а, инг Јован Јоца Мандић о актуелном проблему са потпуним исушивањем Заовинског језера….

„Језеро на Тари је формирано да у случају испада неког снажног аграгата ускочи у систем док се систем не стабилизује. Инсталисана снага је 600 Мвата и представља чувара стабилности енергетског система Србије јер се ангажује искључиво у моментима ициндента у систему.

Користити ову РХЕ за редовну производњу је злочин јер у случају испада већег извора настаје тотални распад тј тотални мрак и престанак производње, саобраћаја, апарата у домаћинству . . . практично стаје живот.

Нормализовање система у случају инцидента траје од неколико часова до пар дана ако испадне аграгат снаге 300 Мвата( нпр у ТЕ Обреновац) али НИКАКО да ова РХЕ ради читавих 7 дана тј. да ради као проточна.

Без сумње је да се ради о крајње неодговорном налогу из центра ЕПС-а да би се остварио извоз неком купцу добио новац и појачао прилив у Бруто национални доходак (БДП) јер је констатован за 2% мањи у односу на исти период прошле године.

Професор енергетике Јован Јоца Мандић дилл.инж“

Josanica Obrenovic Samokovka

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ХИТНА ИСТРАГА: Пад фреквенције непознатог узрока могао да изазове мрак у Европи

5 (2) У струјној мрежи континенталне Европе у петак после подне дошло је до пада …

ЦЕО ПАКИСТАН остао без струје! Сабласне слике градова у мрклом мраку (видео)

5 (2) Пакистанска национална електроенергетска мрежа је заказала што је готово читаву земљу оставило у …

4 Коментара

 1. Povraca mi se od muke kad ovo vidim!
  Ovo je zaista za preki sud!
  Prokleta gamad sta nam uradi od zemlje!
  A mi i dalje treba da cutimo i blejimo kao ovce, neka uniste i ovo sto je preteklo!
  Ono sto niko i nista do sada nije uspeo ovi uspese!
  Ubedljivo najgora gamad u citavoj nasoj istoriji!

 2. Nedelo vrlih naprednih strucnjaka sa kupljenim diplomama. A nije jedino.
  Prvorodjeni, ne trudi se vise, bices upamcen i spominjan, ali kao vrhunski unistitelj i u novijoj i u ukupnoj istoriji Srbije!!!

 3. NEZNANJE ILI NEMAR?

  Dogodovštine u Zaovini, kuće meštana i brda klize u jezero Zaovine, su epilog zapošljavanja i Kurte i Murte pa i Murte preko Kurte, samo ako ima ne diplomu i rutinu, već člansku karticu, sve drugo nije bitno. Čelnik EPS-a je veliki stručnjak, ne elektrotehničke branše, već pečenjara. Osim zapošljavanja partiskih kamarata i napredovanja u službi je po istim kriterijumima: članska kartica, klimoglavstvo, šlihteraj, pozadinsko uvlačenje, poltronizam. Znanje, diploma dobijene znanjem, a ne kupljene ili plagijat, korektnost u radu i komunikaciji su, za ovo društvo, anomalije i negativnost. Ovo što nam se događa znamo, a tek šta nas čeka, videće se, ne oni koji treba da vide, već oni koji stradaju na neki način?! Pitam se, da li će neko snositi konsekvence, osim meštana?

 4. Драги пријатељи,
  тај облик неживота, то говно фазлију вучић је за Српски род гори него анте павелић. Велеиздајник, лажов и убица вучић је исто што и макс лубурић. Какве разлике има између усташа и вучића? Велеиздајник убија Србију и српски род ефикасније него сви српски непријатељи заједно.
  Како смо то дозволили? Не могу себи да објасним. Ако не нађемо снаге да велеиздајнику и свим његовим дачићима, батама, мајама, бизонима и др- судимо пред специјалним судом – заслужили смо да нестанемо.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend