Европа налик на кљусе Дон Кихота?

0
(0)

“Разлог за ову и сличне изјаве је, наиме, извештај ММФ о тенденцијама економског развоја у свету за ову годину и у ближој перспективи.

Према документу ММФ-а светска економија се тренутно налази у стању оздрављења.

Развој, признају, долази у различитим брзинама. Најбржи темпо раста показују државе које се убрзано развијају- на првом мести Кина, а потом Индија. У другу групу, што се ове брзине тиче, спадају САД. Али, зато су Европи доделили веома песимистичне оцене. 

Оливје Бланшар, главни економсита ММФ-а каже да на последње добре вести које стижу из САД, пада сенка бриге која потиче из еврозоне. 

При томе, додаје Бланшар, упоредо са већ познатим проблемима у Италији и Шпанији, економску „слабост“ показује и економија оних држава које представљају „перјаницу“ Европе- Немачке и Фрнцуске. У Немачкој, се раст у овој години предвиђа на нивоу од свега 0,6 %, а у Француској ће бити негативан. 

Руски економиста, Иван Родионов сматра све ове критике на рачун Европе потпуно неоправданим: 

„Чини ми се да је све управо обрнуто. У Европи све чине правилно и тамо је све боља ситуација. Јасно је да то у Америци изазива немир. А ММФ, уопштено говорећи, подсећа на САД. Такође је познато да се ни Сорошу не свиђа то што се дешава у Европи, јер он је на њој зарађивао, и у том смислу никада није био Европљанин. Критика на рачун Европе говори пре да се заправо она понаша правилно“. 

„Говорећи о кризи у еврозони у целости, важно је поменути да се проблеми ту накупљају већ дуже време и да је све то довело до одређеног јаза међу земљама, а потом и до кризе. Преко ноћи се такви проблеми не решавају. Тако да ће нас криза још неко време пратити, док се не ухватимо у коштац са структурним разлозима њеног настанка“, каже председник немачке Бундесбанке Јенс Вајдман

 

Глас Русије

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ЕУ увезла на десетине милиона милиона неисправних маски

4.9 (8) Европска комисија утврдила је да је готово 23 милиона заштитних маски у Европској …

ЕУ ДЕМОКРАТИЈА! Немачка разматра забрану протеста против корона мера

5 (3) Немачки званичници разматрају забрану овонедељних протеста пред савезним парламентом противника увођења карантина због …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend