Финансијерка СНС се позивала на странку, па преварила десетине грађана за станове! (видео)

5
(4)

Војислав Јевтовић, само је један од бројних преварених грађана, који је остао без крова над главом јер је одлучио да верује грађевинских инвеститоркама Мирјани Ђурђевић и Тамари Јуренић, иначе бившој секретарки у Министарству привреде. Јевтовић у разговору за Нова.рс тврди да су поменуте инвеститорке, иначе мајка и ћерка, финансијерке владајуће Српске напредне странке (СНС), те да надлежне институције вероватно из тих разлога на реагују на бројне кривичне пријаве које оне имају иза себе због варања грађана.

Јевтовић за наш портал истиче да је преварен давне 2008. године, али правду још увек није дочекао, јер су, како тврди, ове грађевинске инвеститорке, у владајућој странци.

“Преварен сам тако што сам 2008. године дао инвеститорима Мирјани Ђурђевић и Тамари Јуренић своје вековно огњиште и кућу да зидају зграду. Међутим, оне касније нису испоштовале уговор оверен у Палати правде и нису ми испоручиле ниједан квадрат, тако да сам остао на улици, без ичега. Поднео сам кривичне пријаве Тужилаштву за организовани криминал јер је умешано доста људи, а један од њих је и нотар који је оверавао све уговоре које су оне правиле – Србислав Цвејић, а који је заузврат добио два локала и пент-хаус у поменутој згради. А ја сам, са супругом и децом на улици, а инвалидно сам лице, односно слеп на једно око. Борим се, тражим правду, али је нема”, каже Јевтовић за наш портал.

Како додаје, јасно је да ће на крају остати социјални случај, јер надлежне институције не реагују на његове пријаве, али ни на пријаве осталих грађана које су такође превариле Јуренићева и Ђурђевићева.

Јевтовић додаје и да је његова грешка то што је поверовао у намере инвеститорки, а све то јер су биле оснивачи Српске напредне странке, на коју су се у више наврата позивале.

“Ја сам одлучио њима да продам своје земљиште, јер су оне у то време уливале поверење, биле су једне од оснивача владајуће странке, зидале су зграде и деловале су сигурније од осталих инвеститора. Оне мени дугују око пола милиона евра”, прича преварени човек.

Јевтовић истиче да је поднео кривичне пријаве Тужилаштву за организовани криминал, међутим, када су га позвали у полицију да да изјаву, дошло је до нејасне ситуације – докази које је приложио су нестали.

“Када сам отишао да дам полицији изјаву, моји докази су нестали из фасцикле, само је остала кривична пријава! Ја сам приложио нове доказе, то није спорно, имам их, али је јасно да се они склањају”, каже овај човек и додаје:

“Иначе, након што је банка одузела станове које сам добио, обећавале су да ће ми дати неколико у другој згради. Међутим, после сам сазнао да су их и по два пута продавале”, додаје Јевтовић.

Испред зграде у улици Војводе Саватија на Звездари затекли смо, поред Јевтовића, још неколико преварених грађана. Сви истичу да иза целе афере стоје мајка и ћерка, а боља ситуација није ни за оне који су успели да дођу до станова.

“Мени су ћерка и зет узели овде стан, али зграда није до краја завршена. Морали смо сами да је завршимо, видите и сами како изгледа”, истиче једна станарка.

Адвокат неколицине преварених грађана, Ненад Јанковић, каже за Нова.рс да је јасно да се ради о организованој криминалној групи, која има разрађени начин функционисања, а због чега дуги низ година избегава правду.

“Мој клијент је један од многобројних преварених људи од стране организоване криминалне групе, коју чине Мирјана Ђурђевић и њена ћерка Тамара Јуренић, иначе високи функционери владајуће Српске напредне странке. Потписао је уговор са поменутим инвеститоркама, међутим, ништа из њега није испоштовано”, каже Јанковић.

Он додаје и да су његовом клијенту нудили да се договори како не би јавно иступио о овоме.

Засад није познато колико тачно има преварених грађана, али, према речима окупљених испред зграде, неки су у Новом Саду, због чега нису могли данас да дођу у Београд да испричају свој случај.

Ови људи само желе да неко коначно реагује на њихове пријаве и процесуира ове жене и спречи их да и даље варају људе.

Нова.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ГОРИ ОД АФРИKЕ! Плате у Руанди, Сомалији, Гани, Тунису и Египту ВЕЋЕ него у Србији!

ГОРИ ОД АФРИKЕ! Плате у Руанди, Сомалији, Гани, Тунису и Египту ВЕЋЕ него у Србији!

5 (7) Просечне нето плате (без пореза и доприноса) су прошле године у чак 21 …

НАПРЕДНИ НАРКО ФАШИСТИ показали право лице уводећи ковид пасоше у Србију

НАПРЕДНИ НАРКО ФАШИСТИ показали право лице уводећи ковид пасоше у Србију

0 (0) Такозвани Kовид пасоши су стигли, а зваће се зелени картон или зелени сертификат! …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend