понедељак , 21 септембра 2020

Глаксо Смит Клајн дао понуду за куповину Торлака

0
(0)

Београд — Представници компаније Глаксо Смит Клајн представили су своју понуду о стратешком партнерству са Институтом „Торлак“.

„Са Глаксо Смит Клајном имали смо врло отворене разговоре и њихову презентацију понуде о сарадњи са Торлаком“, рекла је Тањугу министарка здравља Славица Ђукић Дејановић која је на челу владиног Координационог тела задуженог за унапређење производње у „Торлаку“.

Поред министарке здравља, у овом телу су министарка енергетике и животне средине Зорана Михаиловић и министар привреде Саша Радуловић, који су присуствовали састанку. 

Министарка здравља је нагласила да, поред ГлаксоСмитКлајна, има и других фармацеутских кућа које су заинтересоване за сарадњу с „Торлаком“ и додала да ће до краја месеца имати разговоре с представницима свих заинтересованих компанија. 

„Ми за сада обављамо само разговоре, онда ћемо влади презентовати резултате тих разговора“, нагласила је Дјукић Дејановић и додала да ће у наредна два месеца влада имати извештај о свим понудама за стратешког партнера за „Торлак“. 

Министарка здравља је додала да радује чињеница да моћне фармацеутске куће виде Институт „Торлак“ као веома значајног партнера за производњу вакцина. 

Она је нагласила да ће поновно покретање производње појединих вакцина бити од користи не само за здравље градјана Србије, већ и читавог региона. 

Министарка је подсетила да су у претходном периоду губици у „Торлаку“ били велики, али да је сада и овом институту хармонизована финансијска ситуација.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Фармацеутски империјализам: како су повезани вакцинација и диктатура светског финансијског капитала?

5 (4) Са епидемијом коронавируса, проблем вакцинације је избио у први план. У Сједињеним државама, …

ГЛОБАЛНИ ТРОВАЧИ РАДЕ ПУНОМ ПАРОМ! У изради чак 70 вакцина за корона вирус

5 (2) У овом тренутку научници широм света раде на развоју чак 70 вакцина за …

2 Коментара

  1. Зар га није купио Новартис?

  2. Штос је био у томе да се ТОРЛАК упропасти и испоручи на тањиру…Послушници ,пардон подгузне муве…то добро одрађују

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *