Глобалисти инфлитрирани у Грчку цркву покушавају да ућуткају кипарског Митрополита Неофита (видео)

Господин Неофит својим говорима и проповедима утиче на клир и верни народ Грчке, не само пророчанствима него и по питању вакцинације против корона вируса, стоји у писму Грчке цркве

Проповеди митрополита морфског Неофита прете да наруше односе Кипарске цркве са Грчком црквом, која је преко архиепископа Хризостома позвала кипарски Свети синод да „доведе у ред“ преподобног морфског, читамо на Филењузу (philenews.com).

Поред пророчанстава које је митрополит морфски исказао о разним питањима, изгледа да је кап која је прелила чашу његово становиште и проповеди по питању пандемије, а нарочито његов став о вакцинацији.

Према информацијама Филењуза, архиепископ Хризостом је осмог јуна ове године, у присуству чланова кипарског Светог синода (и уз присуство митрополита морфског) прочитао писмо Светог синода Грчке. Својим писмом, Свети синод Грчке цркве изражава жалбе да Неофит морфски својим говорима и проповедима утиче на клир и верни народ Грчке не само својим пророчанствима, него и по питању вакцинације против корона вируса.

Према информацијама Филењуза, јерарси у Грчкој сматрају да – у време када поред нас умиру људи од пандемије – један јерарх не може да тврди да мање-више корона вирус не постоји. Његово Блаженство је, након читања писма, позвао митрополита морфског да поштује жељу Светог синода Грчке и да престане са поменутим беседама. Према информацијама Филењуза, Неофит морфски је одговорио да је рекао све што је имао да каже на поменуту тему, и додао да се на њу неће враћати до Божића.

Ту се подсећа да је тек 13. маја митрополит морфски негирао да је вакцинисан и додао: „Нити сам вакцинисан до сада, нити намеравам да будем вакцинисан у будућности, јер ове вакцине сматрам веома опасним. Уосталом, у многим својим интервјуима и проповедима које већ круже интернетом, јасно и одговорно сам објаснио разлоге због којих одбијам да се вакцинишем.“

Напомиње се да је, како извештава Филењуз, брат члана Светог синода Кипарске цркве заражен корона вирусом и његово стање се сматра озбиљним, у тренутку када су лекари позвани из иностранства.

Такође је у писму Светог синода Грчке изражена жалба и на извештаје Високопреосвећеног о мерама које ће бити предузете у црквама у доба Васкрса, а нарочито на његово саопштење да се не слаже са Грчком црквом због служења васкршње службе у суботу у 9 сати увече.

Стање ствари

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Ево зашто Вучић хоће Закон о експропријацији: Иза свега је Швабова Агенда 2030.

Ево зашто Вучић хоће Закон о експропријацији: Иза свега је Швабова Агенда 2030.

…Документ УН Агенде 2030 предвиђа преузимања власти свих држава широм планете од стране светске владе. …

Унбен Пилеј: Омикрон сој изазива блажи облик болести од делта соја, има малу стопу хоспитализације

Унбен Пилеј: Омикрон сој изазива блажи облик болести од делта соја, има малу стопу хоспитализације

Док се варијанта омикрона шири светом који је паралисан незнањем о томе шта носи нови …