fbpx

ГМО лобиста Љајић: Чланство у СТО не значи и ГМО у Србији

0
(0)

БЕОГРАД – Чланство Србије у Светској трговинској организацији СТО не значи аутоматски и увођење генетски модификованих организама ГМО у земљу, већ шаље позитиван сигнал инвеститорима, гарантује стабилност и омогућава приступ тржиштима 159 земаља чланица, изјавио је данас министар Расим Љајић.

„Кад неко код нас помене чланство Србије у СТО увек у медијима неко упери прстом и каже – он је за ГМО. Све што се тражи од нас је да нема рестрикције у погледу промета, а нама остаје да одредимо начин контроле, можемо да донесемо интерна правила која су у нашем интересу“, рекао је Љајић у Привредној комори Србије.

Он је, на конференцији о размени искустава у процесу приступања СТО, нагласио да ако Србија хоће у Европску унију – без овога не може, и објаснио да „преговори о приступу СТО нису преговори о правилима, јер су она већ донета и ми их можемо прихватити или не“.

Према његовим речима, заступање тезе да улазак у СТО аутоматски значи и увођење ГМО није само незнање већ и нечији интерес да Србија остане изолована.

„Остајемо једина земља у Европи, поред Белорусије, која неће бити у СТО. Нећемо дозволити ГМО у Србији. Хоћемо строгу контролу“, поручио је Љајић.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Србија купила кинеску верзију руских ПВО ракетних система С-300

5 (1) * Србија треба да добије три батерије, а једна батерија може да истовремено …

Раст БДП је небитан, најсиромашнији смо у Европи

5 (2) Чак ће вам и директор статистике потврдити да тај раст о коме они …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *