Србија

Госпоџа министарка, овде није реч о блату већ о говнима у којима сте до гуше!

БЕОГРАД – Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, Зорана Михајловић, изјавила је данас да је неистина да је због поступања Министарства рударства и енергетике у било ком тренутку био угрожен енергетски систем земље и да се поновним обмањивањем јавности покушава пребацити одговорност за проблеме у ЕПС-у са оних који управљају компанијом на Министарство.

“Тврдња да је због боје печата враћена документација је најобичнија лаж. Лаж је и да је Министарство „одуговлачило” са издавањем одобрења. ЕПС је тај који је достављао документацију са озбиљним недостацима и тек крајем 2021, после неколико месеци је то урадио у складу са свим законима Републике Србије и добио одобрење за површински коп поља Е у „Колубари”.

Лаж је и да је ова дозвола била разлог за недовољне залихе угља на депонијама, јер је ЕПС све време радио на пољу Е, а Министарство је само инсистирало на поштовању свих закона приликом израде инвестиционе и техничке документације. Све ове лажи заједно нису ништа друго него покушај појединаца да кривицу за стање у електроенергетском сектору пребаце на друге, у овом случају на Министарство.

Нисмо сви исти, нисмо сви криви. Зна се ко је одговоран и не дозвољавам да Министарство и мене увлачите у блато које сте сами замесили”, каже Михајловићева поводом неистинитих тврдњи које су се појавиле у појединим медијима. Михајловићева додаје да вршење експлоатације угља на копу површине 10 km² без дозвола јесте озбиљно кршење закона и говори о неодговорности оних који воде ово стратешки важно предузеће.

„То је једнако као да се гради ауто-пут без папира и доводи нас у ситуацију да се експлоатација угља врши без икаквог реда, раубујући на тај начин опрему вредну десетине милиона евра. Такође је питање које количине се заиста експлоатишу са поља Е, који је квалитет тог угља, где је тачно испоручен и ко има корист од тога да се експлоатише угаљ без икакве дозволе. Кад нема основне документације онда је све друго упитно”, наводи Михајловићева.

Она додаје да сви заинтересовани на сајту Министарства (https://www.mre.gov.rs/dokumenta/sektor-za-geologiju-i-rudarstvo/ostalo/izdavanje-odobrenja-za-izvodjenje-rudarskih-radova-po-glavnom-rudarskom-projektu-povrsinskog-kopa-polje-e) могу пронаћи документе у којима су дате све примедбе које је Министарство дало на документацију коју је подносио ЕПС, заједно са хронологијом поступања.

РТВ

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

  1. Koliko je je govana pojela u tri mandata u Vladi nema kraja, izvleda jos ih jede, koliko ce ne zna se. Ono za sta je zaduzena radi ga kada spava. Ona sebi zadaje zadatke a uradice ih kasnije. U dva mandata menja Bajatovica bez uspeha, to idto htela da uradi i da Danom Draskovic zbog visoke plate. Na kraju sve joj se izjalobilo, cak i ameri nisu joj pomogĺi.

  2. Ministarka nije u govnima jer ih pojela. Ona je bila glavna podrska pecenjaru, a sada prvs bi gs smrnila kađa bi umels i mogla. Ona nista nije zavrsila sta je pocela. Naime, u dva navrata menja Bajatovica, jer ims platu od trideset miliona evra i Danicu Draskovic, jer ima plstu of sedam hiljada evra. EPS je sa najnizom e.nergetskom efiksnoscu u Evropi, a ona se gadja brzuspesno.

  3. Srbija nema vise vremena za bacanje na eksperimente.
    SNS vladavina bila je skup eksperiment u kome su nam nepismeni i neobrazovani vodili drzavu.
    Pre aprilskih izbora treba napraviti jedan obavezujuci dokument, da ko god da pobedi, ukoliko ne ispuni obecano, da mu se oduzme sva imovina u vrednosti gubitka koji je proizveo. Svakom clanu te stranke koja je eksperimentisala sa Srbijom oduzeti pokretnosti i nepokretnosti. Bez izuzetka. I da svi budu svesni rizika…
    Pa da vidimo onda ko ce se kandidovati…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!