Груевски оптужио Заева и „стране центре” да желе да униште државу и да Македонцима промене име

0
(0)

КАДА је држава нападнута – само народ може да је одбрани, изјавио је лидер ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски.

Одмах је указао: „То не могу политичари, поготово када један њихов део државу брани, а други се налази на супротној страни“.

Груевски је ова упозорења сународницима, али и противницима, пласирао преко Фејсбука и нагласио да је народ шансу за одбрану Македоније имао на недавним изборима:

„О томе сам у време изборне кампање говорио сваки дан. Погледајте моје наступе у Штипу, Велесу и Скопљу. Неки су ме добро схватили, неки у то нису веровали, сматрајући да то говорим само да бисмо добили гласове, а да их СДСМ изгуби. Данас је ових других мање, али је главни воз отишао. Сада још имамо последњи воз. Сада је време за њега“.

Додао је да су у заблуди сви који планирају да седе у својим кућама и да гледају телевизију верујући да ће неко други – уместо њих – одбранити државу:

„Сценаристи сматрају да народ није способан, да није кадар да брани земљу и зато верују да су завршили посао ако елиминишу део политичара. Њихова процена је била да је део политичара до пре неки дан био веома мотивисан да брани државу, али да је народ слабо мотивисан, па су се држали агресивно и бескрупулозно. Они се највише плаше народа, али су засад убеђени да су га довољно изманипулисали да буе миран и збуњен.“

Груевски је посебно истакао да је основни циљ операције рушења македонске власти, са ослањањем на Зорана Заева, слабљење државе ради мењања имена и идентитета Македонаца.

„То је – додао је – главни циљ и разлог што су неки спољни центри започели операцију рушења ВМРО-ДПМНЕ, а то може да доведе до губљења државе. Двојезичност ј секундарни циљ. После двојезичности је уследити припреме за кантонизацију, што је наредни циљ. Желе да иду корак по корак. Много им смета што је протеклих година порасла наша национална свест.“

Груевски тврди да ће операција имати четири фазе:

„Македонија је добро функционисала док је нису напали спољни центри моћи. У изборној кампањи СДСМ су учествовали и страни експерти за специјалне психолошке операције и микро таргетирање усмерено на емоције пасивних бирача. На то је потрошен великих новац из страних црних фондова. Планирају да закон о језицима донесу на силу. Заев пориче да је на то пристао само зато што нема двотрећинску већину у парламенту. Очекујем и удар на ВМРО-ДПМНЕ и њено руководство“.

Ово је додатно прецизирао:

„Наш концепт је мултикултурализам, а њихов двонационална држава која треба да прерасте у две федералне јединице. СДСМ није прихватио само закон о језицима него и платформу из Тиране. Још ће Срби и македонски комунсти бити оптужени за геноцид над Албанцима.“

Груевски је навео да се све догађа под притиском једне стране државе уз велико Сорошево учешће. Па упозорио:

„Ако народ не буде довољно активан и довољно упоран Република Македонија ће престати да буде Република Македонија. Операција ће бити изведена у неколико фаза. Али, ако народ буде активан и упоран – ако не потпадне под суптилну пропаганду преко медија – операција ће им пропасти“.

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Терористу убицу Кујтима Фејзулаја из Беча обучавали у кампу за обуку терориста у Македонији

5 (3) Атентатор Кујтим Фејзулај (20), који је у понедељак увече у Бечу у терористичком …

Исламска држава преузела одговорност за терористички напад у Бечу

5 (3) Исламска држава (ИД) преузела је одговорност за терористички напад у Бечу у којем …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend