fbpx

Груевски тражи нове ванредне изборе који би били референдум о „платформи из Тиране“

0
(0)

ГЛАВНА америчка политичка филијала у Македонији – СДСМ Зорана Заева коме Ђорђе Иванов одбија да повери мандат за састав нове владе – затражила је да се она формира што пре и да се поштује „воља већине“.

Под „вољом већине“ имала је у виду својих и шиптарских 67 посланичких места, а огласила се са намером да спречи расписивање нових ванредних избора.

Оценила је да би политичка криза у земљи на тај начин била само одложена и продубљена.

Није случајно што је саопштење штуро и што је овакво.

Победничка партија на претходним ванредним изборима – ВМРО-ДПМНЕ Николе Груевског – поручила је и Заеву и грађанима Македоније: „Пошто је СДСМ сигуран да је албанска платформа добра за будућност Македоније и да би је бирачи подржали – нека пристане на нове изборе на којима би се грађани изјашњавали баш поводом „платформе из Тиране“.

Партија Груевског овоме је додатно указала: „Грађани на децембарским изборима нису били у прилици да гласају о платформи из Тиране. Та, као ни било која друга платформа из туђе земље, не сме да буде основа за формирање владе Македоније“.

ВМРО-ДПМНЕ је изнела упозорење у форми претпоставке да је Заев уцењен да прихвату „платформу из Тиране“ и да га присиљавају да нађе начин да је реализује. Овоме је додала:

„Пошто Заев није сигуран у властити рејтинг и подршку грађана, предлажемо му да одбаци у програму своје владе све што би водило претварању Македоније у двонационалну државу, а ВМРО-ДПМНЕ ће му у том случају својим гласовима омогућавати и да састави владу и да влада“.

Главна шиптарска партија – ДУИ – објавила је да је спремна да формира владу са СДСМ.

Шта би Шиптари друго. Миг су, нема сумње, добили и из Тиране и из Вашингтона

Факти.

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Грчки удар на српску цркву могао би да има ВЕЛИКЕ ПОСЛЕДИЦЕ по регион

0 (0) НАМЕТАЊЕ посредништва Васељенске патријаршије између Српске патријаршије и непризнате Македонске православне цркве (МПЦ) …

Васељенски патријарх и Грчка црква поново забадају нос у интерне српске послове

1 (1) Председник прелазне Владе Северне Македоније Оливер Спасовски и бивши премијер Зоран Заев посетили …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *