„Хималаји“ ће руске ловце пете генерације учинити невидљивим и неуловљивим

0
(0)

Званично саопштено: „Примена технологија интегрисаних у Хималаје неће само побољшати заштиту авиона од туђих радарских ометања него и његове шансе да остане непримећен и неоштећен. Истовремено ће у доброј мери неутралисати мере да противника да своје авионе учини невидљивим“

СЕРИЈСКУ производњу борбених авиона пете генерације Русија ће започети кроз годину и по.

Експериментални примерци тог авиона под ознаком Т-50 (пројекат ПАК ФА) добили су најмодернију опрему за радиоелектронску борбу „Хималаји“.

Та радарска опрема састављена је од 1526 пријемно-емитујућих модула, који су уграђени и у оплату авиона, што му омогућава да циљеве открива на изузетно великим даљинама и да их прати на више канала. Самим тим: и много ефикансију употребу ракетног оружја.

Званично је саопштено да су „Хималаји“ јединствени „систем активних и пасивних радарских и оптичко-локационих станица које су интегрисане у корпус авион и играју улогу његове паметне оплате“.

Овоме је придодато: „Примена технологија интегрисаних у Хималаје неће само побољшати заштиту авиона од туђих радарских ометања него и његове шансе да остане непримећен и неоштећен. Истовремено ће у доброј мери неутралисати мере да противника да своје авионе учини невидљивим“.

Оно што је Т-50 добио са „Хималајима“ и јсте један од кључних елемената који ловце пете генерације разликује од ловаца четврте и четврте плус генерације.

У производњи Т-50 Русија користи композитне материјале и најновије технологије што му – заједно са карактеристикама мотора – обезбеђује више него солидну радарску, оптичку и инфрацрвену неприметност и „неуловљивост“.

 

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Руски „ловац“ Т-50 надмашио очекивања

0 (0) Још увек трају испитивања прототипа руског ловачког авиона 5. генерације Т-50, познатог и …

Први лет на ловцу пете генерације T-50

0 (0) Пилот руског Ратно ваздухопловства, подигао је у ваздух ловца пете генерације Т-50. Како …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend