Хоће ле неко овом Вучићевом фикусу рећи да престане да лаже?

0
(0)

Скоро годину дана од потписивања Уговора о концесији којим је француској корпорацији „Ванси ерпортс“ на 25 година дат на управљање београдски аеродром „Никола Тесла“, премијерка Ана Брнабић изјавила је да ће он бити објављен “у блиској будућности”. Брнабић је рекла да се разговара са партнерима из Вансија када је за њих најбоље да се Уговор објави.

“Уколико се деси да буде делова Уговора који неће бити објављени, разлог ће бити то што су они службена тајна због конкурентности Вансија“, поручила је Ана Брнабић.

Брнабић је већ неколико пута износила рокове о објављивању Уговора о концесији Аеродрома Никола Телса. Убрзо после његовог потписивања рекла је да ће Уговор бити доступан јавности до краја септембра прошле године.

У међувремену је објављена одлука о опозиву степена тајности „строго поверљиво“ на делу података из Уговора, али ни то ништа није променило.

Уговор о концесији београдског аеродрома представници Владе Србије и француска корпорација „Ванси ерпортс“ потписали су 22. марта. Сви детаљи овог уговора, у шта свакако спадају и обавезе државе, до данас међутим нису познати.

И други представници власти су у више наврата обећавали да ће Уговор о концесији бити објављен. Последњи је то учинио Зоран Илић, помоћник министра за ваздушни саобраћај, који је рекао да ће то бити учињено до краја фебруара.

У октобру прошле године министар финансија Синиша Мали обећао је да ће Уговор бити објављен до краја 2018. године, када у буџет буде уплаћена концесиона накнада. Предвиђена сума легла је на рачун, али Уговора још нема.

О завршетку процеса преузимања аеродрома, али и објављивању уговора, говорила је и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Она је у априлу прошле године рекла да ће Уговор о концесији за београдски аеродром бити објављен када се заврши примопредаја са концесионаром.

Извор: РТС, Инсајдер

фото: Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

У Београду уместо хиљаду биће осам хиљада уличних камера

4.4 (7) Уместо 1.000 Србију ће надзирати 8.000 камера, а све њих Министарство унутрашњих послова …

Адвокат: Власт противуставно затварала старе у кућни притвор

4.4 (9) У време полицијског часа, када је грађанима по неколико дана било забрањено да …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *