fbpx

И Чеда прашак има тетку! Купила му јахту од 400.000 евра

0
(0)

Агенција за борбу против корупције покренула је ванредни поступак провере имовине Чедомира Јовановића, посланика и лидера ЛДП-а, а након писања медија да је Лучка капетанија у Вису забранила пловидбу његовој јахти, која је била „незаконито коришћена“.

Готово сви хрватски медији објавили су причу да је наводно брод Јовановића под инспекцијским надзором, као и да је у току истрага, а након дојава да се „незаконито користи“.

Како се наводи, на њему је иначе уживала глумачка екипа филма „Мама Мија“, која је ту снимала и неке кадрове.

Ова информација је за српску јавност било изненађење, јер није познато да лидер ЛДП-а у свом власништву има јахту. То није наведено ни у његовој имовинској карти на сајту Агенције за борбу против корупције, којој је као народни посланик дужан да пријави све што се налази у његовом власништву.

У случају да се та јахта заиста налази у власништву Јовановића, Агенција за борбу против корупције могла би да подигне кривичну пријаву против њега због прикривања имовине.

Агенција: Проверавамо

– Имајући у виду наводе медија, као и податке из извештаја о имовини и приходима које је Агенцији доставио функционер Чедомир Јовановић, Агенција за борбу против корупције покренула је дана 13. октобра 2017. године ванредну проверу података из Извештаја овог функционера. О исходу контроле јавност ће бити обавештена – стоји у одговору који је Агенција доставила „Блицу“.

И јесте и није његова јахта

Сам Јовановић за „Блиц“ није желео да одговори да ли је поменута јахта заиста у његовом власништву, као ни да ли има икакве везе са дешавањима у Вису.

– Најбоље је да Агенција утврди истину и уради оно због чега је и основана, као и да о томе обавести јавност – кратко за „Блиц“ каже Јовановић.

О јахти у Вису међутим говорио је за хрватске медије.

СКАНДАЛ У ХРВАТСКОЈ Полиција пресрела јахту екипе филма „Мамма миа“, власник брода наш познати политичар!
– Екипа филма „Мама Мија“ замолила ме да сними неке сцене, због чега су, рекли су ми, поставили камеру на моје пловило. О истрази не знам ништа – рекао је Јовановић за „24сата.хр“.

У изјави датој РТС-у демантовао је, међутим, да је реч о његовом броду.

– Тачно је само да понекад роним око Виса и да користим гумени чамац који није моје власништво, али нећу крити када га будем купио – рекао је Јовановић.

Наташа Латковић, Блиц.рс

фото: Fejsbuk / Budi Kraken

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Специјално васпитање – Фикретова тетка (видео)

0 (0) Једна од првих улога која је трасила глумачки пут великог југословенског глумца. Филм …

Вулине, да немаш ти једну тетку и у Приштини која те финансира?

0 (0) Марко Јаблановић, брат државног секретара у Министарству за рад Александра Јаблановића, који је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *