fbpx

Играрије војвођанског бега

0
(0)

Прошло су готово 24 часа, а ја сам и даље стрпљиво чекао да се огласи први међу једнакима у АП Војводини, и дочекао сам.

Знао сам да на све дешавања у Новом Саду и Руми, односно сукобима навијача Чанак мора огласити. Позамашни возач моторних санки по улицама Српске Атине једноставно не подноси да се пише о Новом Саду, а да њега нема.

Апсолутно нисам сумњао да ће то оглашавање бити „квалитетно“ и на нивоу самољубца Чанка.Јефтина демагогија уз понеко плашење грађана са фантомским „унутрашњим непријатељима“ и повратком у деведесете (у којима је Чанак имао 30  кила мање, а није ишао у теретану, данас су само извори прихода бољи).

Да видимо шта је Чанак морао да подели са нама, преносим делове текста објављеног на „незавнисној“ Б92;

„Навијачке групе у највећем делу, нарочито клубови попут Црвене звезде, Паризана и Рада, служе само томе да би се правиле паравојске које ће, за корист и у интересу својих господара, да се обрачунавају са неистомишљеницима“, рекао је Чанак, коментаришући нападе на хрватске навијаче у Новом Саду. Б92, 26.01.2012.

Увек сам волео овај део када петооктобарски политичари глуме демократе и борце за ред и закон. Обичном свету ово је увек смешно, јер сви знамо колико и како краду, знамо да шурују са разним клановима, тајкунима, а то што не можемо да докажемо не значи да је потребно исмејавати наш интелект. Лопов је лопов, са разликом што је Чанак мали војвођански бег чија странка не прелази цензус, али зато има задужење од страних господара, а уз задужења иде и заштита као награда. Упада у очи да овде не спомиње Нови Сад, дакле опет је Београд крив за све, новосадска омладина нема ништа против да им „браћа“ запевају по неку усташку на увце.

Подсетивши да десет година прича о, како је рекао, „фашизацији Србије“, лидер Лиге социјалдемократа Војводине је навео да је насиље у Новом Саду организовано на такав начин да се иза тога види јасна војна стратегија, војна структура. Б92, 26.01.2012.

Сваки пут када Чанак нема непријатеља повлачи се чувена тероија српског невладиног сектора о фашизацији Србије. У земљи где по полицијским проценема постоји сто симпатизера фашизма стиче се утисак да их има на хиљаде. Али зато Чанак никад није помињао мађарску фашистичку организацију 64 жупаније која несметано вршља по Војводини, малтретира већинско становништво и отворено пропагира идеју припајања Војводине у велику Мађарску. То му не смета, то се ваљда уклапа у његов пројекат антифа активиста (паравојска чанкових активиста) и пројекта војвђанске регије. Дакле, опет је на подао начин индиректно напао и Вокску Србије, јер све што није са њима нововојвођанима то је фашизам.

„Стадиони ове земље служе искључиво томе да би се на њима, на трибинама, увежбавале паравојске за обрачун са неистомишљеницима и то под окриљем својих патрона“, рекао је Чанак у емисији Б92. Б92, 26.01.2012.

Да ли би овако причао да му је допуштено да оствари уплив на трибине новосадске Војводине? Свако ко зна ситуацију са навијачима, зна и да је новосадски Карађорђе остао затворен за ЛСВ који је на разне начине хтео да пропагира своје сецесионистиче идеје на стадиону. Отуда и бес Чанка према стадионима.

„Не иде сво зло из Београда, иде из централизма“, истакао је Чанак. Б92, 26.01.2012.

Шта се дешава са новосадизацијом Војводине, ту нема проблема?

Чанак је нагласио да насиље које се у Србији догађа последица одсуства лустрације, а да би нереди у Новом Саду могли да буду спречени да „град има своју полицију“. Б92, 26.01.2012.

Овде већ имамо јасан разлог обраћања Чанка. Дакле када би Војводина имала своју полицију све би било у реду. Перфидни Чанкови покушаји да креира војвођанску државу су одавно препознати код сваког мислећег човека. Његова брига за Војводину постоји искључиво ради стварања беговине од Војводине у којој би он био бег намесник од стране својих намесника преко границе.

Он је додао да је Србија дошла у позицију да јој се обија о главу све што није урадила пре 11 година, када је формирана прва демократска влада, а требало је. Б92, 26.01.2012.

Ако је од Чанка, много је. Од почетка је био део те исте коалције, од почетка је имао свој део колача, а осим прича и оптуживања других није направио бољитак, само је спречио београдизацију, да би увео новосадизацију. Није шија, него врат. И данас, 11 година касније воле да се ваде на Милошевићев период.

Да искористи јучерашњи наступ, данас је „мали од скандала“ на свом твитер налогу напао СПЦ збго обележавања новосадске рације, односно немогућности да присуствује истој. Тако Чанак кука да га није пустило црквено обезебеђење, иако је црква рекла да нико није добродошао на помен као званица, већ као обични грађани, али политичарима то не одговара јер ту нема рекламе за њих. Политичари се не појављују да их нико не види, они хоће званични протокол и прве редова, па неће ваљда овакве „величине“ да стоје са обичним народом? Тако је Чанак на свом твитеру објавио кључни „доказ“, фотографију човека у мантији како он каже, а у ствари у питању су Стихари, а момак који је у Стихару није обезбеђење него помаже у молитви, тако је одувек, али како би то антихристи знали.

вом сликом Чанак "доказује" да је момак у Стихару обезбеђење на шта према њему упућују маскирне панталоне. На страну што се види да су то обичне панталоне које се могу купити у било којој продавници, да су изношене и поцепане, да на ногама има спортске патике. Ово је Чанка довољно да оцрни и распали по СПЦ из чисте мржње, јер србомржња је храна Чанку и његовој братији.Овом сликом Чанак „доказује“ да је момак у Стихару обезбеђење на шта према њему упућују маскирне панталоне. На страну што се види да су то обичне панталоне које се могу купити у било којој продавници, да су изношене и поцепане, да на ногама има спортске патике. Ово је Чанка довољно да оцрни и распали по СПЦ из чисте мржње, јер србомржња је храна Чанку и његовој братији.

Како се бахати бег Чанак и да ли је закон исти за све види се на овом видео клипу.

 

Магацин

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Преговори о чланству Србије у ЕУ нису приоритет немачког председавања: Поглавља на маргини

5 (3) ПРОШИРЕЊЕ ЕУ и преговори о придруживању са земљама Западног Балкана остаће у запећку …

Небојша Зеленовић и Саша Пауновић у „Прессингу“; Власт спустила број заражених како би се одржали избори (видео)

0 (0) Досадашњи градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и досадашњи председник општине Параћин Саша Пауновић изјавили …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *