„Инспектор Јовић је убијен, на СП у Русији је видео нешто“

„Инспектор Јовић је убијен, на СП у Русији је видео нешто“

Вукосав Јовић, отац покојног инспектора Дејана Јовића изјавио је данас да његов син није умро, него да је убијен. Јовић је за недељник „Време“ казао да не оптужује никога, али да му није јасно када је и како Дејан оболео од короне.

„Нико од нас у кући ни од тих људи с којима се сретао није добио корону. Он је у болници имао обезбедјење све до два, три дана пред смрт. Зашто, питам се. Тражим да се још једном испитају све околности под којима је Дејан умро. И због мене и због свих оних који сумњају у званичну верзију“, рекао је отац Вукосав.

Он наводи да је Дејан био у сталном сукобу с Дијаном Хркаловић.

„То су сви знали. Ипак, ја мислим да је она била само извшитељ, а да иза прогона мог сина стоји неко други. Нико од његових колега није стао у његову заштиту. Мучно ми је да говорим о томе. Сви су се склањали од Дејана. Нико га није подржао у том сукобу с Хркаловић“, рекао је Јовић.

Према његовим речима, сукоб с Хркаловићком је ескалирао након Дејановог одласка на Светско првенство у фудбалу у Русији.

„Не знам тачно шта је Дејан тамо видео, али неке ствари су му биле много јасније и он није ћутао о томе“, додао је Дејанов отац.

„Време“ наводи да су узрок свих невоља, сада и постхумне рехабилитације инспектора Јовића његова сазнања о сарадњи државе с кланом Вељка Беливука.

„Он је због тога био хапшен и праћен јер је био велика сметња Дијани Хркаловић и круговима у полицији који су га прогањали и покушали да га дискредитују проглашавајући га за сарадника Шкаљарског клана“, пише недељник.

Отац Вукосав наводи да је Дејан често долазио код родитеља, и да је избегавао да говори о свом послу.

„Инспектор Јовић је убијен, на СП у Русији је видео нешто“

„Кад је све кренуло, потпуно је заћутао. Нисам могао да издржим и питао сам га шта се дешава. Само је кратко одговорио: ‘Ништа, ништа’. Ипак, једном приликом ми је рекао да нас можда прислушкују. Нисам обраћао пажњу иако сам имао утисак да и мене прате“, испричао је Вукосав.

Кад је ухапшен, Дејан Јовић је преко таблоида означен као сарадник Шкаљарског клана, објављивани су текстови с насловима попут „Шеф полиције био чистач Шкаљараца и на вези са родјацима Луке Бојовића“.

Дејан Јовић ухапшен је 12. децембра 2018. године, а у притвору је провео 30 дана.

Ухапшен је због сумњи да је починио два кривична дела – трговину утицајем и злоупотребу службеног положаја, али је оптужен само за прво.
Оптужни предлог Вишег јавног тужилаштва у Београду теретио је Јовића да је, наводно, позвао телефоном једног свог колегу из Полицијске станице Звездара и замолио га да С.С, који је био пријављен за породично насиље, уместо хитне мере, изрекне меру упозорења.
Јовић је правоснажно ослободјен средином децембра 2019.

Притвор и оптужница су, пише „Време“, били само епилог прогањања Дејана Јовића.

„Током 2018. године Јовић се нашао на мерама. Почињу да га прате након што је 28. маја 2018. на Карабурми убијен Драгослав Милорадовић Гале, сарадник Луке Бојовића, наводно блиског шкаљарцима“, наводи „Време“.

Радећи на расветљавању тог убиства, Јовић је ступио у контакт с „оперативном везом“, особом из света криминала, и у складу са прописима то је пријавио надредјеном старешини.

Медјутим, убрзо након тога, МУП тражи, а судија 19. јуна 2018. доноси наредбу о праћењу и прислушкивању Јовића. Након шест месеци, Јовић није оптужен ни за једно дело због којег је праћен и прислушкиван.

„Шта је све инспектор Јовић видео у Русији остаће за сада тајна. Медјутим, јавност памти да је тада објављена фотографија на којој су у друштву Данила Вучића, сина Александра Вучића, били бар тројица навијача из екипе убијеног Александра Станковића, познатијег као Сале Мутави. У друштву с Данилом били су Александар Видојевић звани Аца Рошави, Борис Карапанџић и Немања Срећковић“, подсећа „Време“.

Дејан Јовић је дуго био у сукобу са овом групом и, како је објављивано, неколико пута је приводио и самог Вељка Беливука.

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

МАЛОГРАЂАНШТИНА: На скоро свакој фотки са сином сте или ти или он пијани и лочете алкохол

МАЛОГРАЂАНШТИНА: На скоро свакој фотки са сином сте или ти или он пијани и лочете алкохол

Србија данас коментар: Александар Вучић зна да ће се у медијима ускоро појавити фотографије и …

ВУЧИЋ: Шта је проблем ако се Данило сликао са неким (Веља Невоља?)

ВУЧИЋ: Шта је проблем ако се Данило сликао са неким (Веља Невоља?)

“Шта је то што ви њему уствари замерате, осим што је мој син? То што …

Један коментар

  1. Ma video bandu na delu sa sinom aca rosavi pokrice Danilo veza sa tatom presednici ne seri znao si da se svaki Dan vidjaju u rest Case Puskin sa Belivukom ko mu je bio na rodjendan u komplet a mafija polupali sve inventor cak I kible za led to zna osoblje I tvoje kobre treba oh pohapsiti sta su radili sa njime u biznisu Koji oim je Davao tvoj sin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *