Насловна / Свет / Европа / Исламистичка деца претња за Немачку

Исламистичка деца претња за Немачку

Шеф немачке обавештајне службе упозорио је да деца која расту у исламистичким породицама у Немачкој могу да представљају ризик за друштво.

Деца из исламистичких домаћинстава у Немачкој „не представљају безначајну претњу“, рекао је шеф Канцеларије за заштиту Устава (БфВ) Ханс-Георг Масенс у новом извештају који је пренела Функе медијска група, преноси данас Дојче Веле.

У документу немачке обавештајне службе процењује се да је погођено око 300 немачке деце. Како се наводи деца из неких од ових породица се „од рођења образују са екстремистичким погледом на свет који легитимизује насиље против других и деградира оне који нису део њихове групе“, наводи се у извештају.

Изражава се забринутост због породица које су путовале у ратне зоне на Блиском истоку, као и оних које су остале у Немачкој.

Он је упозорио да је текућа џихадистичка социјализација деце „алармантна“ и да ће представити озбиљну претњу властима у годинама које долазе.

Политичари из Хришћанско демократске уније канцеларке Ангеле Меркел због оваквих налаза обавештајне службе затражили су да се спусти старосна граница за дозвољени надзор особа на испод 14 година.

„Овде се не ради о криминализацији особа млађих од 14 година него о спречавању значајних претњи за нашу земљу као што је исламистички тероризам, који такође има децу за мету“, рекао је политичар ЦДУ-а Патрик Сенсбург за Функе медијску групу.

Портпарол сестринске баварске партије Хришћанске социјалне уније (ЦСУ) рекао је да би та мера била такође за заштиту погођене деце, наводећи да су неке особе које путују у кризне области у Сирији и Ирак да се придруже џихаду врло младе.

Министар унутрашњих послова западне државе Северна Рајна Вестфалија Херберт Реул из ЦДУ-а рекао је да су властима потребни одговарајући инструменти да могу да раде с трауматизованим и насилним повратницима млађим од 14 година.

Немачка држава је 2016. спустила старосну границу за надзор са 16 на 14 година.

Бета

Фото ЕПА

Актуелно

Вапај мајке из Лебана: Узеће ми и нерођено дете

Родитељске љубави и превише, али пара премало… То је сиже приче 23-годишње Миљане Марковић из …

Демографска ситуација у Бугарској много гора него у Србији!

Број становника Бугарске годишње опада за 50.000 људи, а годишње умре 110.000 људи, рекла је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons